Wihoooo!

Äntligen! Efter mycket tjat och gnäll på mina föräldrar, och efter att ha planerat med Ida i flera veckor, så är det äntligen bestämt. Söndagen den 16e augusti drar jag, Ida, Tobbe, Hjalle (och förmodligen en till) till Göteborg! Ska bli så himla skönt att få komma iväg från den här degiga staden och få vidga sina vyer, eller något liknande, hehe. 5 dagar kommer vi vara borta, hemma i tråkstaden igen den 20e augusti med andra ord. Can't wait!


Rebecca glad. Rebecca massa glad!

Biomörkret nästa!

Alldeles strax ska jag börja fixa mig, sen klockan 6 så kommer jag möta upp Danni och Matilda utanför filmstaden för biomys. Kvällens film blir (som alla kanske ser) Ice Age 3. Har velat se den filmen ända sen biopremiären den första juli. Så ikväll blir det till att krypa ihop i biostolen och njuta utav en av de antagligen mest roliga filmerna i världshistorien, wiho!

/R

Hårbolls-väcknings-metoden

Mamma väckte mig på ett väldigt konstigt sätt imorse. Hon kommer in, står precis vid sängkanten, kastar över mig två hårbollar och snackade sedan något om en trasig vattenflaska. Jag, som varit vaken i drygt två sekunder, fattade nada och ville bara somna om. Men icke. Istället hade jag mammas två bråkande marsvin på mig som rev sönder halva min hals. AJ. Nästan värre att vakna upp på det viset än när pappa brukar lysa sänglampan rakt i ansiktet på mig. Nu kanske folk får förståelse över mitt hemska morgonhumör, ehe.

Men men, halv 10 skulle jag ut till Roberta för att hoppa lite hinder tillsammans med Emma och Malin. Nog för att hindrena inte är av någon OS-klass precis, men några roliga skutt blev det. Alldeles strax ska jag iväg till häst nr 2 för dagen, nämligen Pelle. Ska bara samla lite energi först, tror fortfarande inte riktigt att jag har vaknat till ordentligt än, haha...


Skutt! (Rebecca slog även på den seriösa minen, haha)

/R

Blondie har landat!


Min älskade lilla gullunge Elli har äntligen kommit hem! Hon har nämligen tillbringat de två senaste i veckorna i Turkiet och Alanya. Så himla avundsjuk! Speciellt när jag fått höra om allt roligt hon har varit med om där nere. Blä, känns inte så mycket bättre när man själv har fått vara hemma i Sverige hela sommaren. Jag vill utomlands jag med!
Hur som helst, det känns så skönt att ha en av sina närmaste vänner hemma igen. Som man kan träffa i stort sätt när som helst och bara få prata av sig om i princip allt. Från skitsnack till deeper things. Hur hade jag klarat mig utan sådana vänner egentligen?

/R

Onsdag eftermiddag

Högtalare till mobilen, "Låt den rätte komma in" och en hemmagjord skogsbärs smoothie. Mys med mig själv på altanen helt enkelt! Vädret ligger väl på en sån där schizofren-nivå igen. Ena stunden ligger solen på och värmer så skönt, men i den andra så har den gått i moln och det blåser iskallt istället. Kände inte direkt för att chansa och dra ner och bada, utifall massa moln skulle komma iväg, så beslutade att tillbringa den tidiga eftermiddagen ute med mitt skolarbete över sommaren - nämligen läsloggen. Lika gärna bra att få göra lite nytta istället!

Nu funderar jag på att vara lat och ta mig en veggie-panpizza. Livet som halv-vegetarian har hittills gått super, tummen upp för mig!

/R 

Skruttpelle är hemma!

Nog för att han har hunnit vara hemma från sitt sommarbete sen i söndags, men idag var det första skötdagen med Pelle på över 4 veckor för min del. Here we go again! Jag är fast med hästen de närmaste elva månaderna framöver. Nejdå, absolut ingenting jag sörjer. Jag tycker väldigt mycket om denna snela hest, veldigt mycket! =)
Någonting jag däremot inte är så glad över är att jag fick säga hej då till min skruttpappa idag. Han ska nämligen ut med den där dumma segelbåten och kommer inte hem förrän den 14e augusti - tidigast. Så nu kommer jag och mammsen ha huset för oss själva ett tag. Skönt det kanske, men jag kommer sakna mitt päron till farsa i alla fall! Buhu.

Nu är jag nyligen hemkommen efter att ha tagit en ridtur med Roberta i solnedgången. Kan nog vara bland det bästa att spendera en solig kväll på, sitta på hästryggen och bara njuta av tillvaron. Mee like. Ska fortsätta leta rätt på någon filur som vill hitta på något resten av kvällen. Har hunnit vara hemma i 30 min och är redan uttråkad, my gosh...

/R

Måndagkväll = Beck

Sitter hemma hos Ankan (känns inte som att jag gör så mycket annat än det nu för tiden) och väntar på att Beck ska börja igen. Efter att ha spenderat de två senaste måndagarna med Beck-tittande hemma hos mig, så tyckte jag och Ankan att det var dags för ett miljöombyte.
Här sitter jag alltså, och nyheterna på tvn har nyligen slutat. Helt sjukt att en 15årig tjej lyckades slå världsrekord i simning och är typ bäst i den sporten. Kommer ihåg när jag brukade simma för x antal år sen. Jag var glad bara när jag fick den där guldplaketten (stavning) i ryggsim, haha. Intreseklubben antecknar...

Nu börjar Beckis igen, ciao!

/R

Alive

Jag är hemma, jag lever och jag tror jag håller på att bli sjuk. Hade nog den värsta morgonhesa rösten på länge i alla fall när jag vaknade imorse, och jag är trött som ett svin (som vanligt i och för sig, hehe). Nu är jag nyduschad och någorlunda fräsch igen, så ska alldeles strax stänga ner här och bege mig mot stan. En liten shoppingrunda med Hanna sitter inte helt fel just nu, speciellt när man känner att man har lite saker att prata om. That's all folks!

/R

Tältning på g

Vädret närapå suger, jag är trött efter helgen och jag ska som vanligt ha med mig halva huset när jag bara ska bort över en natt. Men det är ingenting som förstör mitt tält-humör direkt! Jag och Ankan har länge pratat om att tälta ute på Björnön, precis som vi gjorde förra året, och bestämde oss för att ta tag i den saken nu. Dåligt väder eller inte, vi ska ut på ett eget litet tältäventyr ikväll. Sen får det regna bäst det vill!

Nu ska jag fortsätta vänta på taxi á la mamma. Wish me and the duck good luck tonight!

/R

*Gäsp*

Sitter trött som ett svin hemma hos Matilda just nu. Hon, jag och Danni har tillbringat större delen av dagen till att dega framför tvn och första säsongen av 2½ men, love it. Låter som en rätt så seg söndag, och en rätt så seg "dagen-efter" dag överhuvudtaget. M-hm.

Gårddagen var hur som helst riktigt skoj om du frågar mig, både hos min syster och hos Miranda. Måste smsa den nyblivna 18åringen snart och fråga om hon överlevde krogendebuten igår, haha. Har lite delade meningar kring det. Kvällen för oss icke krogenmyndiga slutade hemma hos Matilda. Efterfest redan klockan elva på kvällen var väl ingen större hit precis och kvällen fick, som sagt, ett tidigt avslut. Men nog hade jag en superskoj dag bakom mig, no doubt!

Nu ska jag leka social med flickorna igen. I keep in touch.

/R

Födelsedagsfirande x2

Borde egentligen för tillfället vara inne i badrummet med sminkväskan i ena handen och plattången i den andra för att fixa mig, men kände för att slänga iväg ett litet inlägg lite snabbt innan. Om sisådär en kvart kanske beger jag med familjen oss iväg mot Irsta och min systers 30års kalas. Ska bli väldans gott med grillad mat (grillade grönsaksbiffar för min del) och har jag tur blir det kanske en och annan tårtbit, mums (orka att det enda jag tänker på är mat, haha). Nej, ska bli skitans kul att få träffa bigsistah också för den delen!

Klockan åtta bär det av, åtminstone för min del, tillbaka till stan för att fira Miranda som blir 18 stora idag. Congrats Mirren! Tjejen ska senare ut på sin första krogen runda och göra Konrad (I guess) osäkert. Kvällen lär alltså sluta relativt tidigt för min del, med tanke på att jag är ett halvår för liten för stans krogar, snyft.

Nu kommer pappa in och tjatar på att jag ska börja fixa mig. Kanske borde göra det också. Ha en trevlig lördag! =)

/R


04.36

Gäsp. Kom precis hem efter en chillkväll ute på Hagas gator, för att inte tala om en god natt strips tallrik på vägen hem! Säger bara Milles (Miles enligt Hanna&Cattie...) in my heart. En helt okej kväll blev det! Som jag brukar säga, man ska alltid göra det bästa av situationen. Skulle allt bra velat ligga i min säng och sova nu istället för att sitta här, men eftersom två nattugglor insisterade på att följa med mig hem för att få äta mammas brownies så får jag lov att vara vaken. Självklart hade jag ingenting att säga till om heller, hehe.

Nu sitter dom däremot och ser ut att få en varsin dejt med John Blund när som helst. Dags att kasta ut dom och själv krypa ner under täcket. Imorn har jag nämligen en känsla av att det kommer bli en lååång dag...

/R

Cykelvurpa

Årets snyggaste/fulaste cykelvurpa, steg för steg.

(På väg hem från hästen)
- Rebecca cyklar längs bilvägskanten, p.g.a brist på cykelbanor vid den lilla landsvägen, och är fullt upptagen med att smsa.
- Längs kanten är det fullt med grus, och bredvid kanten finns ett dike.
- Foten slinter från pedalen, på något underligt sett, och Rebecca tappar balansen och kontrollen över cykeln.
- Cykeln vinglar till, rejält, och åker rakt ner i diket.
- Cykeln tvärstannar p.g.a gruset i diket, Rebecca flyger fram och slår sig.
- Diket är fullt med grus, och är alltså ingen speciell mjuk plats för Rebecca att landa på.
- Rebecca sätter sig upp, tittar sig omkring och ser bara allmänt dum ut.

Resultatet blev skrapsår på benet, armen, handen och bröstet. Huvudet klarade sig däremot utan det minsta skrapsår eller liknande. Vad kan jag säga? God is good.

Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv.

/R

Filmkväll på g

Jossankossan har precis kommit över. Vi ska alldeles strax börja bege oss mot Konsum och inhandla godis inför kvällens filmtittande. Fyra filmer har vi planerat att se, så det kommer bli alldeles för många timmar framför dumburken. Men äh, med rätt sällskap så kommer man långt =)
Nu ska jag försöka få Jossan att slita sig från den där förbaskade Rubiks kuben som hon så envist ska lösa. Nej, jag har inga planer att hjälpa henne, sånt är alldeles för komplicerat för mig! C'mon, candy-time!

/R

I'm walking on sunshine



Solen har börjat komma tillbaka! Den har väl i och för sig kommit fram lite då och då nu de senaste dagarna. Men nu höll sig solen framme (och alla moln höll sig borta) i stort sett nästan hela eftermiddagen! Jag, Ankan och Natta bestämde oss för att ta en cykeltur bort mot Lövudden som ligger strax utanför Västerås för sol och bad. Badandet blev väldigt kortvarigt, med tanke på det iskalla vattnet. Men ett kort dopp, massa solande och motion kändes ändå som tre bra sätt att spendera en solig dag på! Och som vanligt blev det en hel del behövligt snick och snack med dessa flickor, ett plus i kanten kan man säga!

Nu känns det ganska hopplöst att försöka hitta på något att göra, så funderar på att sova. Ska ändå vara ute hos Roberta klockan 9 imorn bitti, hjälp! Kanske dags att ta tag i sig själv och dejta kudden, men först ska vi se om det finns något värt att se på tv, höhö.

/R

Grattis syster-yster!





Ett stort grattis till min älskade stora syster Marie som fyller jämna år idag, nämligen 30! Grattis kärring har jag lust att skriva i ett sms till henne, men med tanke på hur mycket jag ändå tycker om min syster så tänkte jag försöka vara snäll mot henne på hennes alldeles egna dag.

Nånting mer speciellt med denna dag (enligt mig) är att idag är det exakt ett halvår kvar tills jag fyller stort! Dock fyller jag inte lika stort som 30 år, men däremot 18! Krogen, myndighet och lagligt köp av 2.25or. Mm, can't wait!

Here we go again

Sitter här igen efter en rätt så uttråkad kväll - igen. Har inte gjort så mycket annat än att titta på tv/film de tre senaste kvällarna. Tycker nästan det börjar räcka med vilandet efter helgens relativt sömnlösa nätter. Har nog varit i fit for fight mode ett ganska bra tag nu skulle jag tro, så imorn tänker jag då inte sitta inne! Fast tänker vädret fortsätta vara som det är just nu så blir det väl inget med det heller. Äh Rebecca, ta tag i dig själv!

Har märkt en sak också, att såna här rastlösa kvällar får en att börja filosofera en hel del kring livet. Här om dagen har jag för mig att jag satt ett bra tag och funderade bara över varför jag heter Rebecca. Konstigt? Vissa skulle nog tycka det. Åtminstone gör jag det.


Som sagt, alltid lika söt som osminkad och uttråkad. Nu är jag filosof också!

/R

'Just let me love you and you'll never leave'

Sommarvädret verkar ha gått på någon slags strejk just nu, eller tagit semester. För inte finns den i Västerås i alla fall. Däremot finns det gott om vindar som säkert kan blåsa upp till en F2 på Fujita-skalan, eller som åtminstone skulle kunna blåsa ner ett träd snart. Usch, nej tack till tornados, tromber och andra naturkatastrofer.
Runt 6 blir jag hur som helst så illa tvungen att ta tag i mig själv och cykla mot Roberta igen. Idag blir det nämligen säsongspremiär för en ridtur ute på det ljuva landet, tillsammans med lilla rara Thunbergan (som det var alldeles för längesen man såg!). Har jag tur så har orkanblåsten lyckats blåsa sig iväg långt, långt bort tills dess, men jag och tur med vädret har sällan gått bra ihop så vi får se hur det blir med den saken.

Nu tänkte jag fortsätta vänta på Hanna som snart kommer och tittar förbi, och fortsätta dunka Kiss ur högalarna. En låt som går varmt här hemma på högsta volym är Heaven's On Fire (ni vet, den Alice sjöng i Idol?). Ingen dålig låt det inte!


/R

Måndag

Idag verkar vara en sån där dag som det inte finns något speciellt att skriva om, mer än att mina fyra hästlösa veckor har nu fått ett slut. Idag är det nämligen den första dagen av drygt tjugio-en som jag kommer få ha min älskade pärla Roberta helt för mig själv. Det har varit skönt att få ha lite hästledighet måste jag erkänna, men att den semestern är slut nu är definitivt ingenting jag sörjer. För att få hyra och ha min älskling alldeles för mig själv så pass länge som tre veckor är 100 ggr bättre än att vara hästledig 52 veckor om året! Ingen tvekan om den saken.

Nu ska jag lämna datan ett tag för tv och 'How I Met Your Mother'. Efter det blir det till att fixa det sista med stall-lådan och sedan bär det av mot hästen. Lycka som sagt!
Och även ett stort grattis till Johanna som blir 18 stora idag, ingen liten flicka längre!

/R

Kör hårt

Vaknade precis upp efter en väldigt skön powernap, men känner mig ändå inte helt kry i huvudet än. Borde nog egentligen låta alla hjärnceller få vakna till liv ordentligt innan jag börjar sitta här och skriva, men äh vi kör hårt i alla fall!
Förutom att det skriker "I behov av dusch" om mig så känner jag hur sömnbristen åter igen tynger ner som en sten i huvudet efter ännu en natt ute på Västerås Mälarcamping. Jag som trodde att jag och Ankan skulle sluta upp hemma i hennes soffa, framför en film med massor av chips och päronsoda efter vårt väldigt korta kvällsdopp (we did it!), fick fel. Det blev istället till att kuta mot bussen till campingen och där börja vårt långa (halvt sömnlösa) "natt-äventyr". En sammanlagd sömn på 30 minuter är sällan någon hit, men ändå tyckte jag att huvudet kändes någorlunda pigg på vad som hände morgonens första timmar. Fram tills drygt jag och Ankan kommit hem och någon tycktes dra ur batteriladdaren helt för oss. "Hej och godnatt!" blev det helt enkelt. Nu lär det dock inte bli någon mer husvagns visit på ett tag, då camping-gänget har tackat för sig. Och jag&Ankan har tackat dom för två trevliga nätter! *Bugar & Bockar*

Nu ska jag gå och försöka få liv i Sleeping Beauty borta i soffan och sedan cykla hem till mig för en efterlängtad kalldusch (hjärta). Klockan fem blir det, som enligt planerna, Scrubs maraton hemma hos Hanna och sedan kommer de resterande delarna av kvällen gå ut till att SOVA (hjärta igen). Mys-sliten söndag med andra ord! =) För visst är det söndag?

/R

Stor diss till vädret!

För bara lite mer än en timme sen sken solen så fint över trädtopparna och det såg ut som det skulle bli en fin kväll. Icke. Just nu är det enda jag ser ett stort grått moln över himlen som det bara skriker regn om. Dock har det hittills varit uppehåll, och jag hoppas att det kommer fortsätta vara det! För jag och Ankan vill fullfölja vår plan med kvällen, nämligen att ta ett kvällsdopp! Inte tänker jag ge den en diss för att ett dumt moln kom ivägen, då får vi åtminstone stranden för oss själva, haha. Vart kvällen för oss senare är hittills en gåta, men blir vädret värre så kommer den nog inte föra oss speciellt långt. Äh, vi märker vart jag vaknar upp imorn!

Nu ska jag fortsätta packa ihop badgrejerna lite, sen sticker jag för att möta upp Ankan. Ha en trevlig kväll! =)

/R


Gropen på G

Snart är det dags att börja kila mot Konsum för att bli upphämtad av Ida&co. Dagens första planer ser ut att bli plaska, bada och sola vid Hökåsen gropen som ligger knappt utanför Västerås. Känns nästan som att man måste ta vara på varenda soliga dag som finns nu för tiden, eftersom regnet tycks ligga och lura kring nästa hörn. Enligt vädret ska det börja bli dåligt väder imorn. Men ska jag vara ärlig så tvivlar jag ganska mycket på VLT's väderprognoser nu för tiden eftersom de inte verkar har slagit in riktigt (vad jag märkt). Dags att byta väderkälla så småningom, fast SMHI har haft sina brister dom med...

Äh, imorn vill jag faktiskt ha regn! Då kanske nämligen jag och Hanna ska tillbringa dagen framför tvn och ett nytt Scrubs maraton. Man kan inget annat än älska den serien, speciellt eftersom den har min och Hänis gemensamma sjuka humor. That's great! Något jag ser fram emot, om nu vädret blir dåligt som sagt. Annars får jag väl spasmer om jag sitter inne fast solen skiner utanför fönstret, haha. =)

Nej, nu är det nog dags att börja avsluta här och fortsätta välja ut dagens solbrillor. Blir väl pilotisarna som vanligt, enkla och passar till det mesta. Have a nice day!

/R

WIIIIIIIIIIIII!!

hej jag vet inte vad jag ska skrivs för tydligen är jag tråkig! :P Men jag säger bara MOVE YOUR BODY!
Just nu får rebecca hårmassage av en katolik(crille).

Btw, Patrik är värsta ordförandet i cannabis-grejs ;) fast dock vet jag inte om jag blev så glad när jag fick reda på det iochförsig....Men han är kändis nu så shitThaasame..


Puss/ Hanna the king

En gammal goding kommer här!hej hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj/matte


Bloggning @ Häni

Sitter hemma hos Hannabanan just nu och väntar på att kvinnan ska blir klar snart. Hon är ungefär lika seg som jag brukar vara när jag fixar mig, om nästan inte värre.. Men man blir ju som man umgås, sen vem som har bråst på vem är ett annat dilemma. Ett dilemma jag inte har så stor lust att ta tag i just nu, hehe.
Anledningen till varför jag sitter här och väntar är för att inom kort ska både jag och fröken H bege oss mot Malmaberg och återförena oss med våra tältkompisar som vi tältade med för drygt två veckor sen. Skulle gissa på att det kan bli fler människor därborta ändå, men vågar inte riktigt chansa. Så välinformerad är jag inte än. Men kvällen blir som man gör den till, och jag som blir så sjukt lättuttråkad av att bara sitta hemma blir glad av att bara komma ut utanför huset. Funderar som sagt fortfarande starkt på den där kojan i skogen, någon som vill sponsra med träplankor?
Nu ropade fröken att hon snart är klar, så det är nog dags för mig att avsluta detta inlägg och påbörja kvällens chill istället. Like the sound of that. Ha det! (=

Passande låtval inför kvällen tycker jag nästan, Anders Fernette - Hungry Eyes.
/R

Stjärnstopp

Jag är typ död, nej inte riktigt. Kanske mer medvetslös? Hur som helst så känner jag mig som en möglig ananas, med halsont och på tok för lite sömn bakom mig. Plus, att jag är hungrig. Tänk vad pessimistisk tillvaron kan låta ibland va. Men död? Nej, där överdrev jag nog smått. Bara lite likblek kanske. Men det är väl så livet på Västerås Mälarcamping går till I guess? Låter Wiklunds inlägg tidigare tala för sig själv.
Nej, det blev inte riktigt Framnäs hela kvällen igår som det var tänkt, av diverse anledningar. Jag och Ankan tyckte att campinglivet lät lite roligare att få ta del av, och min käre Sala-bo bekant är på besök här i stan med husvagn och hela campingkittet (för att inte tala om det misslyckade "before-tentet"). "Varför inte göra en sväng förbi och hälsa på?" tyckte jag, och Ankan följde så snällt med mig. Rolig kväll/natt/morgon är allt jag har att säga, trots att sömnbristen fortfarande tynger som en stor sten i huvudet. Någon som kan bjuda på en kaffe eller två?

Nu är klockan strax över 9, på tok för tidigt med andra ord. Jag och Ankan börjar smått förbereda för att cykla hem, men än behöver batteriet i kroppen få ladda lite till känner jag. Så fort jag kommit hem så tänker jag ta en lååång powernap, det lär jag behöva. Och det förtjänar jag också. Tack och hej, leverpastej! =)

/R

-

Jaha, sieg heil på er bröder. Nu är jag på en grym vit-makt-efterfest på wärldens bästa campingjävlar. Här sparkar vi pizzabagare, välter gravstenar och dricker ful-öl - men det sket man väl i, full fart som ett helvete :'D 

Det är ABSOLUT INGEN ANNAN än Rebecca som skriver det här inlägget. Det är absolut inte Wärldens Bästa Wiklund som skriver. Skulle aldrig falla honom in. Man gör inte så mot en annan människa. Jävla rövstil det vore. :'D


Rubrik?

Jag är utpumpad och mina knän har halvt gott sönder. Vem kunde tro att raca ner för de långa ruschkanorna på Lögarängsbadets utomhusbad skulle ta så hårt på krafterna (och knäna)? Inte jag i alla fall. Ändå fortsatte jag och Mirren att åka och åka bara för att sånt är så himla roligt! Märks att vi håller hårt i vårt barnasinne, men ibland är det nästan bara skönt att få bli 10 år igen. För det var ungefär den målgruppen som de resterande delarna av kön till kanan bestod av, haha.

Just nu sitter jag och gosar med mammas ena pluttdjur, men funderar på att börja pallra mig in mot duschen istället för att börja lukta marsvin. Ikväll tänker jag då göra allt annat än att sitta hemma, och som det ser ut just nu blir nästa stopp Framnäs badplats för att umgås med diverse människor. Hiss eller diss? Det får jag reda på imorn. Nu håller hur som helst odjuret på och river sönder mina ben, så då ska hon få komma tillbaka till buren och jag ska sluta skriva. Bye!


(Det ska föreställa ett marsvin istället för en svartvit marackas, men har man sämst webkamera så har man.)
/R

Freedom

Jag känner att jag har tröttnat totalt på allting som har med datorer att göra. Jag vill ut, så nu går jag och packar ihop. För om 40 min ska jag och Mirren mötas vid Lögarängsbadet för att leka och plaska i badhuset. En stor lättnad att få slippa sitta inne i alla fall! Funderar på att bygga en koja i skogen och bo där i en vecka minst (eller tills jag inte står ut utan min säng längre) så jag slipper få sitta och tråka hemma. Kan jag leka med småkrypen istället, haha. Nej, nu borde jag sluta skriva och fixa matsäck istället. Sol, vind och klorvatten nästa! =)

/R


01.06

Och jag har tråkigt som jag vet inte vad. Försökte få ner tråkighetsfaktorn med jordgubbsätande framför 2½ män/Scrubs, men resultatet blev, minst sagt, fail. Sitter och funderar starkt på en nattpromenad, men mörkrädd som jag är så vågar jag inte. Kanske väntar tills solen börjat gå upp, om ca två timmar kanske? Nja, förmodligen kommer jag nog ligga och sova som en stock då, och ha tackat av antagligen historiens mest tråkigaste onsdagkväll. Inte gå ut på någon tråkig promenad med en mobil som hakar upp sig och ett headset som klappar. Säger bara i-landsproblem... Nej, nu slutar jag med att leka pessemist-kalle och går snart tillbaka till tvn. Paradise Hotel har inte slutat än va?

Uttråkad och osminkad, är väl då man är som sötast antar jag? Räck ut tungan lite mer.

/R

Schizofrenia väder

Jag märker på mig själv hur jag blir sämre och sämre på att uppdatera (okej, sååå illa är det inte än), men datorn/blogg är inte prioritering nr 1 precis. Tänka sig att jag har ett liv bortom dataskärmen också, is that possible..? Nåväl.
Igår kväll efter att Matildus och Danielus hade varit förbi på en god grillad "lunch" och en fin pratstund så tog jag cykeln och begav mig mot stan. Där borta hade jag nämligen bestämt träff med min söta vän Natahlie, och om vi pratade! Efter en veckas semester fanns det tydligen väldigt mycket att prata om, haha.

Idag då? Jo, vid lunch när solen låg och stekte på så fint var jag på Löga tillsammans med Ida och Tobbe. Det var väldigt skönt att äntligen kunna få ligga vid vattnet igen för att bada och sola! VLT hade förutspått att det skulle bli sol hela dagen, men nu jag vet inte riktigt om jag kan hålla med den prognosen. Kan ju säga att utanför mitt fönster just nu finns ingenting annat än massa trista, gråa moln. Blä, man kan knappt tro att det var strålande sol för bara några timmar sen. Så som det ser ut just nu blir det nog bara en hemma kväll för min del, så himla trist! Om någon har något bättre förslag så är jag inte sen på att lyssna! I'm just one call away.

Nej nu tänkte jag signa ut, men innan dess bjuda på en låt (jag är inte direkt den första som har lagt upp den på min blogg kan jag ju säga, men ändå). Låten får mig att tänka tillbaka på den riktiga värmen, och på varma, mysiga sommarkvällar. Ja, inte en kväll som denna med andra ord... Enjoy!


/R

Rebeccas rum 2.0

Resväskor som jag inte orkat packa upp, smutsiga kläder som jag inte orkat slänga i tvätten, nytvättade kläder som jag inte orkat hänga in i garderoben, nya lakan som jag inte har orkat börja använda plus en hel del diverse skräp på skrivbordet (som jag inte orkat plocka undan). Egentligen undrar jag hur jag ens kan leva därinna, jag som alltid ska vara så ordentlig! Var sak har sin plats helt enkelt, men inte idag. Och så här har det ändå sett ut ända sen jag kom hem, vilket är ett par dagar tillbaka.

Well, jag blir så illa tvungen att anlita mig själv som städerska och ta tag i all röra för om några timmar kommer Daniela och Matilda på besök. Vi tänkte fixa oss själva grillad mat till sen lunch (mumma!) men först är det duschen som väntar, sedan rummet. Usch, låter inte roligt nånstans att behöva städa! Kom igen nu Rebecca, hitta motivationen!

/R


Beck

Idag har jag kommit fram till att jag kommer sitta fastklistrad framför tv:n en dag i veckan i flera veckor framöver. Varje måndag på tv4 klockan 21.30 kommer det nämligen att visas en Beck film åt gången under några veckors tid (skulle jag gissa på). 
Jag fattar inte. Det är inte ens min typ av film. Beck? - Usch och fy brukade jag säga åt de filmerna förut. Kriminal slash deckare är inte något som tillhör min topplista i filmgenrer precis. Verkligen inte. Jag har aldrig varit något för Morden i Midsommer, CSI etc. tidigare.
Ändå så känner jag att jag måste se varenda en av Beck-filmerna just nu. Tro det eller ej, men jag tycker dom är så förbaskat bra! Sen att jag har väldigt svårt att hänga med i alla svängar är en helt annan femma, men ändå. Jag tycker Beck-filmerna är bra, och det är något jag aldrig trodde jag skulle säga eller tycka.

Beck, Beck, Beck, det blev ett himla tjat. Men det var ändå allt jag ville ha sagt med denna dag.

/R

Home Sweet Home

Borta bra men hemma bäst, eller vad säger man? Jag har dock lite delade meningar kring det där, men måste ändå erkänna att det är riktigt skönt att komma hem igen. En av de första sakerna jag gjorde var att kolla in i mitt rum och bli överlycklig över att mitt enda privathåll var precis som det var när jag lämnade det - stökigt med andra ord, haha. Nästan direkt efter att jag dumpat av väskorna så sprang jag ut och mötte Hanna, och vilket kramkalas det blev! Det är ett under att vi har klarat oss utan varandra i 10 hela dar, fy fasiken. Haha. Jag har även fått krama sönder min lilla vän Elina också, och henne har jag inte träffat på två veckor! Ska förbjuda alla mina kompisar från att resa bort igen, men då har man i och för sig kanske inte lika mycket att längta efter heller - mer än min mjuka, underbara säng! Sängen jag sov på i Norrland trodde man ju emellanåt var från stenåldern. Aj, aj, min rygg tyckte inte om den!

Imorn är en ny vecka, och en ny chans att få träffa alla saknade små filurer igen! Nu tänkte jag inte skriva så mycket mer utan funderar på att runda av denna dag och ta en dejt med kudden (har ändå varit uppe sen klockan åtta imorse!).
Natti, natti!

Låter förresten min Norrlands tripp få beskrivas i bilder, men måste ändå tillägga att ibland är det riktigt skönt att bara få komma ifrån allting hemma i Västerås och få komma iväg långt, långt bort. Rebecca goes Norrlands-lover.



Farmor och Farfars typ... "mark?". Hur som helst, den lilla stugan närmast bilen var den jag bodde i (om någon bryr sig, haha).




Kanske inte världens intressantaste bilder direkt, jag var ganska dålig på att använda kameran. Hehe.

/R

Rebecca hjärta mobilblogg

Here we go again. Sitter just nu i min lilla stuga precis utanför farmor&farfars bjässe hus och lyssnar på hur regnet smattrar mot fönstret, fast det låter mer som om orkanblåsten utanför snart kommer slita loss hela byn istället. Brr, försöker tänka tillbaka på hur varmt och skönt jag hade det för ett år sen vid den här tiden, då jag spenderade tre veckor på soliga, underbara malta. Tänk vad fort tiden går, och det är inte lite jag längtar tillbaka heller! Speciellt inte i detta typiska, svenska "sommarväder". Brr igen!
Men men, INNAN detta regnoväder kom ifatt oss så var det släktgrillning tidigare idag. Över halva min släkt bor här uppe i piteå så det blev många gamla ansikten att hälsa på (och en hel del "vad stor du blivit Rebecca!"). Äh, jag gillar min pite-släkt, speciellt den där dialekten de har när de pratar. Man får nästan lite "I'm home!" känsla när man hör den, haha (dock kan jag den inte själv, fy skäms).
Nu börjar mobilen säga stopp på tecken, så dags att runda av. Ha det bäst!

/R

Just in case...

Jag lever fortfarande.

Premiär för mobilblogg

Nu ska vi se! Har på senaste tiden varit nyfiken på det här med mobilblogg, och eftersom jag sitter i en så himla tråkig buss just nu på väg till haparanda (och såklart glömde mitt headset i bilen som är kvar, tillsammans med mamma och pappa, i piteå) så har jag inget bättre för mig. De senaste två dagarna har inte varit de mest effektiva precis, eftersom jag spenderat dom båda i någon typ av rullande fordon. Ändå har jag lyckats föräta mig på de raststopp som vi har gjort på vägen (mitt res-motto: du vet aldrig när du får mat nästa gång! Haha). Försöker tappert hitta en vägskylt där det står hur många mil det är kvar till haparanda, så jag vet hur många mil till jag kommer få lida utan musik. Snacka om ett riktigt i-lands problem, att glömma sitt headset. Haha.

Nej, för att inte göra min telefonräkning allt för dyr för mina stackars föräldrar (och för att jag bara har ett fåtal tecken kvar) så funderar jag på att runda av nu. Har ändå lyckats fördriva tiden i några minuter i alla fall. Yey! Ha det!

/R

Next stop: Norrland!

Nu bär det av mot Piteå, Haparanda och resten av hela, underbara Norrland! Vi får se om jag kommer hitta någon dator att blogga därifrån, men ska försöka att låta bli allt som har med datorer att göra och bara njuta. Kommer hem igen nästa söndag.

Bye!

/R

Stop pressurin' me

Mitt i veckans alla händelser så har jag kommit på mig själv med en sak. Efter Michael Jacksons död så har jag letat fram en hel del av hans låtar på Spotify som jag har lyssnat på om och om igen, och jag kan säga att det är många fler än en som jag tyckt har varit bra! En låt har jag fastnat för speciellt och det är låten MJ gjorde tillsamans med sin syster, Janet Jackson. Fråga mig inte varför jag börjat tycka om just den så mycket, men jag antar att det ligger något i både rytmen och texten som får den att bli så bra.

OBS! Högt ljud.


You tell me I'm wrong
Then you better prove you're right
You're sellin' out souls but
I care about mine
I've got to get stronger
And I won't give up the fight

Själv ska jag börja fixa mig nu, bye!

/R

Wet

Åska, dunder och regn. Det kan nog beskriva gårddagens sista timme rätt bra tycker jag. Det var som sagt lite förfestande hemma hos Ida först då humöret var på topp och efter det drog vi allihopa som var där ner mot stan och Power Meet. Sakta men säkert kunde jag se hur de väldigt svarta, blixtrande molnen bara kom närmare och närmare mot Lögarängen där jag befann mig. Det blixtrade på ett bra tag och löjlig som jag är hoppade jag till så fort jag såg att något vit hackigt streck lysa upp på hela himmelen. En åskfobi jag alltid haft och förmodligen aldrig kommer bli av med.

När klockan inte var långt ifrån midnatt var det som om någon hällde en hink vatten ovanför oss, för då öste verkligen regnet ner. Usch, jag kände mig som en blöt katt där jag stod och försökte tigga skjuts av alla de gamla raggarbilarna som åkte förbi. Till slut fick vi tag på vårat skyddställe nr 1, nämligen en tunnel (och jag kan tillägga att vi inte var de första som sökt skydd under den...). Regnoväder är ändå rätt mysigt, men inte när man befinner sig mitt i ett!

Nåja, jag hade en trevlig kväll i alla fall trots alla dussin regndroppar. Och jag hoppas på en lika trevlig kväll idag, för nu ska regnet hålla sig borta efter kl 18.00 (om man nu ska tro på SMHI). Känns fortfarande konstigt att det redan är sista Power Meet dagen, för mig har det roliga bara börjat. Och imorgon åker jag till den bästa platsen på hela jorden, nämligen norrland. Det ska bli så otroligt skönt att komma ifrån Västerås ett tag och bara få vara.

Men en sak i taget, först i kikarn har vi lördagkvällen och Power Meet. Ha en trevlig dag!



Puss.



Som sagt, vi var inte de enda som hade hittat tunneln.

/R

Fredag

Har egentligen noll tid att sitta och skriva här just nu, men om jag inte skriver nu så skriver jag antagligen ingenting alls idag, so why not? Jag ska alldeles strax bege mig tillsammans med Daniela mot Ida och en liten s.k "grill-förfest". Flitig som jag är har jag ingenting att grilla än, men det är det man har Ica för (att handla mat i sista sekund med andra ord). Senare ikväll blir det Power Meet igen, och det kommer nog vara mycket mer folk och bilar idag än vad det var igår. Kan inte bärga mig innan jag får känna lukten av avgas igen (och jag ska vara emot klimatfärändringarna...)

Nej, nu är det dags att börja vandra mot cykeln och hoppas för fullt att det inte ska regna ikväll som det gjort tidigare idag. Sen tänker jag bara berätta att jag kommer sakna min Hanna-plutt som åkte till London idag. Hälsa Jude Law från mig!br>


Bild från igår då Power Meetan spenderades med Hanna, Maria och ännu mer Skinnskattebergare. Maria och Lisen blev överlyckliga då vi stötte på någon random från tv-serien "Färjan". Jaja, vissa har ju sina annorlunda "lyckokällor".


/R


Soligt värre

Jag tror jag smäller av. 34 grader varmt visar termometern! Känns nästan lite som utomlandsvärme, så vem behöver södra Europa nu egentligen? Jag spenderade denna galet varma dag ute på Löga med Ida , eftersom Mirren fick förhinder av något slag, och har både solat och badat för sista gången denna vecka antar jag. Imorgon ska det nämligen regna, i alla fall på förmiddagen. Snyft, kommer sakna denna Malta värme! Fast kan nog också vara skönt att ta paus från solen ett tag, åtminstone tycker nog mitt kräftröda ansikte det... Ehe.

Nej, nu måste jag springa och fortsätta med maten. Sedan blir det att cykla över till Hanna-panna för att vandra ner på stan och kolla in Power Meet och alla bilar. Men innan dess tänker jag slöa i mitt svala rum framför tvn och äta min efterlängtade mat (*kurrkurr* i magen).

/R

Applåder

Wiho, första gången på länge då bilder jag lovat att visa har laddats upp! Har kommit fram till att jag ska sluta garantera det så ofta. Vi ser ju hur det gått hittills, ehe. Hur som helst, här kommer lite bilder från igår!





Nu ska jag nog säga puss och godnatt till datorn och sedan hoppa i säng. Önskar att jag kunde få en längre sovmorgon imorgon bitti än vad jag kommer få, men jag och Mirre tänkte kanske sticka till Lögabadet och bada imorn förmiddag. Måste passa på nu den sista stekande sommardagen, för sen ska det tydligen bli halvdåligt väder, buääääh! 
Men mitt i det dåliga vädret som är på ingång så drar världens största bilträff igång här i Västerås imorgon, nämligen Power Meet! Är nog ett av de roligaste evenemangen som händer i den här stan, om inte det enda roliga evenemanget, haha. Nej då, nu ska jag inte vara sån. Godnatt!

/R


Ouf 2...

Jag kan ju säga att bara sova 10 minuter på en hel natt är verkligen ingenting jag rekomenderar. Hur som helst, så vaknade jag upp vid en "bad-grop" på vägen mellan Västerås och Sala. Alltså blev tältningen, som jag ville ha, av igår kväll! Får ursäkta om jag verkade något "kylig" eller liknande på inlägget igår, men det hade varit en förbaskade berg-och-dal bana på den där himla tältningen. Inte förrän runt halv elva så blev det definitivt bestämt att genomföra en av de väldigt många aktiviteter som jag tycker om att göra, nämligen tälta. Sen att jag i stort sett aldrig ens klev in i tältet är en helt annan femma. Det var så svalt och skönt hela natten igenom, och när jag vaknade till runt åtta snåret (efter att, som sagt, bara sovit i 10 min...) så stekte solen på rejält. Förstår fortfarande inte hur vissa klarade av att sova inne i de varma tälten. Jag som höll på att smälta bort där jag låg och snoza på strandsanden. Jaja, en trevlig kväll blev det! Och bilder kommer att komma senare (vet att jag sagt så i alldeles för många inlägg, har det kommit några? Nej...). Men nu har jag blivit lovad på i stort sett heder och samvete att jag ska få bilderna från vårat tält-äventyr så fort som möjligt, så förhoppningsvis dyker dom upp redan i nästa inlägg! To be continued...

Nej, nu ska jag samla krafter på nytt och försöka att inte somna på tangentbordet. Om några minuter ska jag nämligen ut och möta Hanna M, och sedan beger vi oss mot hennes pappa och hans pool. Får hoppas att jag inte somnar i vattnet därborta bara, haha.

/R

RSS 2.0