Nykter helg

Har nog den första helnyktra helgen på säkert hela sommaren. På ett sätt är det så förbaskat underskattat skönt att jag funderar på att börja leva i nattklubbs-celibat. På ett annat sätt har jag så JÄKLA TRÅKIGT!
Jag har glömt bort hur man har kul utan alkohol. Det är inget skryt människor, det är ett rop på hjälp. Vad gör man under nyktra helger??? Som fortfarande innefattar socialt umgänge och nej, jag vill inte ha svaret en miljon filmkvällar. Endast seriösa svar ombeds.

Okej who am I freaking kidding, inte ens jag låter seriös för fem öre.Till mitt försvar lät mitt inlägg mycket bättre i mitt huvud än vad det gör nu. Nej, jag är ingen överreklamerad alkoholist som jag får det att framstå i blåggen. Jag är nykterist för tillfället and I'm loving it (smygreklam för donken hej hej). 
 
Oh my gosh jag ska bara sluta skriva nu.
 
Här är en bild på mitt trötta nylle feat. my gosedjur a.k.a homeboi. Så kanske ni lättare tar emot min ursäkt när ni ser att det är trött/cp Reb som sitter framför tangentbordet.

/R

Grace

Det här med att inse att jag suger som människa.
Och sen inse att Han älskar mig precis lika mycket ändå.

Wow.

Ett år som skåning

(Är lat och kopierar texten jag skrev på instagram, känner att den sa tillräckligt :>)
 
Helt sjukt. Idag (läs igår) är det ett år sen jag tog tag i mitt liv och flyttade till Skåneland och Malmö, och vilket år det har varit!
Jag har både älskat och hatat den här staden, vantrivts och aldrig velat flytta härifrån.
Jag har träffat massvis med nya, fina människor, hittat ett jobb där jag trivs som fisken i vattnet och kyrka som får mig att känna mig som hemma.
Men framför allt har jag fått upptäcka en tro och en Gud på ett sätt som jag kanske inte räknat med, men wow.... det ordet beskriver nog det bäst!
 
Jag ser fram emot en fortsatt tid som importerad skåning, tack för tiden so far Malmö! 
 
Och nu det som insta inte fick - en miljard bilder från detta år!

                        
 
/Skåne R

Ny form

Det går ju bra det här med att uppdatera bloggen!!!! Nat. Lika mycket som det går bra för mig att loosa vikt inför nya formen och äta nyttigt... I suck.
Något som inte suck är att jag är ledig i två dagar nu och har nog aldrig varit lyckligare! Något mindre lyckligt är att jag redan har min första tentaångest.... inför min första tenta.... i oktober.... Och skolan har inte ens börjat än. 
Nåväl jag har ju alltid Orlando att trakassera vid skolbänken om dagarna! Någon tröst åtminstone. Eller.

Hej hej hej HEMSKT MYCKET hej vad tråkig jag är just nu. Förbereder mig för mitt Skype möte istället (oh my gosh vad vuxen jag låter)

Bjuder på en morgontrött Reb, ett duckface, och ett otroligt tovigt typ av hårslag.

/R

Biologiska klockan borde börja ticka?

Jag vet att texten är centrerad och det är för att android hatar mitt liv och inte vill göra en blogg.se app som gör som jag vill. Hashtag i-landsproblem. Förmodligen bara jag som bryr mig.
Är för tillfället påväg till Vässost, min finfina barndomsvän-sen-vi-knappt-visste-vad-den-andra-heter Elli ska GIFTA SIG PÅ LÖRDAG!!!! Helt sjukt, en annan står här forever alone/future crazy cat lady. Nåja, än så länge kan jag inget annat än bara vara hur glad som helst för hennes skull! Ska bli spännande att jag ska få se henne tacka ja till sin amerikan! (och få ge honom 20 frågor förhöret innan också)

Well, tänkte fortsätta "avnjuta" av min tågresa nu, bara två timmar kvar......








Bilder från idag då jag och Camilla åkte till Glassbåten i Åhus.

/R

If grace is an ocean we're all sinking

Jag vill bara vara klar med en sak som många säkert vet men som jag bara tänker vara 100 % ärlig och tydlig med framöver - ja, jag är fortfarande kristen.

Jag är varken mer eller mindre än tidigare (antingen är du kristen eller inte, that's it.), jag väljer bara att vara rakt igenom ärlig fr.o.m. nu.
Ja, jag är kristen.
Ja, jag är ute och festar.
Ja, jag ber.
Ja, jag dricker alkohol.
Ja, jag går till kyrkan så ofta jag kan.
Ja, jag är ärlig med Gud om att jag dricker.
Att jag festar, att jag har problem.

Men vet ni vad? Jag är så jäkla trött på att bry mig.
Folk får gärna komma och tycka och tänka bäst fan (förlåt) de vill, de vet inte hur jag levt mitt liv.
De vet inte hur jag kämpat för att jag ska hålla en kristen standard, för att vara "good-enough" för Gud, för kyrkan.
De vet inte hur mycket ilska jag hållit inne för att jag som kristen inte kunde vara arg på Gud, de vet inte att jag i princip slutade dricka för jag trodde det var min "duty" som kristen att föregå som gott exempel för alla.
För att jag trodde att Gud inte lyssnade på mina böner om jag var full. Att det inte var någon idé att gå till kyrkan om jag var bakfull.
De vet inte att jag alltid behövde tänka två ggr - om jag gör det här, hur kommer det påverka andra? Om jag inte försöker hålla min standard, kommer jag att sumpa chansen för mina vänner?
(T.ex. så ifrågasatte jag om det var rätt eller fel av mig att gå på Swedish House Mafia, och övervägde att inte köpa biljetter dit p.g.a. att det var en housekonsert där jag visste att många skulle dricka alkohol, och på så sätt inte vara rätt plats för mig som kristen att vara på - eller något åt det hållet.)

Om jag började på bibelskola, skulle livet bli lättare då? För att jag äntligen skulle göra något Gud ville? Svar nej. Jag fick de värsta året i mitt liv.

Så en dag fick jag nog med att kämpa, svor åt allt och kom in i en "fuck it" period. Men vet ni vad jag upptäckte då – tack vare bibelskolan?

Att Gud älskar mig ändå.
Att även fast jag lämnade honom, insåg att jag sög som kristen och sket totalt i någon jävla standard - så stod han fortfarande kvar.

Att jag tror han var ute efter att få mig att sluta kämpa, och istället bara komma som den mänskliga varelse med en miljon fel som jag är. Och han älskade mig lika mycket ändå.
Det var som att den stunden jag började svära och skrika åt Gud, så satt han där, lugn som en pappa till en skrikande tonåring kan vara, och sa: Now we’re talking.

Jag kunde inte låta bli att gråta.

I Bibeln står det att Gud inte sände Jesus för att döma världen, utan för att rädda/frälsa den.
Varför ska jag då döma mig själv?

Jesus kom för att utan honom var vi förlorade, vi hade en skyhög standard på oss som ingen människa någonsin har eller kommer uppfylla.
Därför kom Jesus och uppfyllde den åt oss.
Varför ska jag då sätta samma standard igen på mig själv?

Jag säger inte att jag är ett praktexempel – därför jag lever som jag gör nu.
Jag säger inte att det jag gör är rätt – jag berättar bara min historia.

Men jag tror på en Gud som jag kan älska för han älskade mig först. En Gud som called me by name innan jag ens var född. En pappa, som tillrättavisar mig ibland så det kanske gör ont, men i slutändan alltid vill mitt bästa.
En Gud som är skapare av denna värld, en allsmäktig Gud som har makt över allt. En härskande Gud som fortfarande vill att jag kommer till honom med mina allra minsta problem. En Gud som skapade mig såhär, och som har hela min framtid i sin hand.

Om du som jag har svårt ibland att tro detta så lyssna på låten. Kvittar egentligen för mig, men tror inte du ångrar dig.

Jag är egentligen utan ord. 

 

 

Kick out this epic nånting-fult-ord-cker

Har en låg dag. Vet egentlligen inte varför. Vet egentligen varför.
P.g.a. denna låga dag som suger så vill jag därför skriva om mina två senaste "hej-jag-har-faktiskt-ett-liv-till-skillnad-från-ikväll" lördagar!

Först ut Big Slap - Oh. My. Gosh. Var skyhögt över min förväntan! Inte den största housefestivalen jag varit på. Men långt ifrån den sämsta heller! Att man hade awesome sällskap gjorde ju faktiskt bara saken bättre, att sitta på en främlings axlar under Calling och se alla ravande människor som var på plats blev ett plus i kanten, att allmänt stå längst framme mitt ute i en park till en spelande Sebastian Ingrosso som tydligen hördes över hela Malmö....Jag tycker åtminstone att det var det mest awesomIgaste (mitt egna påhittade ord yolo) under hela denna sommar!!!

Sen har vi gårddagskvällen, det som skulle bli en liten halvt "vi-går-väl-ut-och-ser-vad-som-händer" utgång (där vi för övrigt hamnade på Malmös sämsta nattklubb) blev min roligaste utgång på fleeeera månader!!! Oh my gosh jag garvar fortfarande när jag tänker på det haha. Allt var bara så fult, flummigt och hur kul som helst under hela natten!!! T.ex. tog jag på mig rollen som en utmärkt wingman (bara att mitt offer tyckte jag parade ihop honom med fel tjej, kräsen kille....), rekordet är nog dock att jag drack över en hel flaska vin för mig själv och blev knappt full.... För ett år sen räckte det lukten av alkohol liksom.
Well, jag hade ju rätt okej trevligt ändå! ;>

Oj en miljard kilometers inlä'gg blev det visst. Får väl lära mig att skriva oftare helt enkelt! Oh my gosh vem försöker jag lura.

Big Slap

Igår kväll:
 
 
Lite av mina senaste smultronställen i Skåne (vet att ni älskar när jag uppdaterar om sånt)
Sibbarp, Skanör, Västra Hamnen (någon ny brygga jag hittade där), Dalby Stenbrott.
 
Over and out, stay in school, eller något!

/R

BIG SLAP!!!!!

Nu sitter vi i taxin påväg till Big Slap!!!!! Mathilda, Robin, Calle, Olle & Adam hälsar för jag är cool
eller något. Eller så är jag bara full.

puss

RSS 2.0