Valborg-time!

Okej, tekniskt sätt är det fortfarande 1 h 26 min kvar till valborg(smässoafton), men eftersom min valborg antagligen kommer bli den mest stressfullaste hittills så får jag skriva ner mina planer för kvällen dagen innan istället.

Kan börja med att säga "fy skäms" till mig själv som inte ens nämnt någonting om valborg tidigare, fast om man tänker efter beror det nog mest på att mina planer inför denna "traditionella" dag inte blev spikade förräns för några timmar sen. Snacka om att ta saker i sista sekunden, men egentligen är det nog det bästa man kan göra när man pratar om mig. Hur som helst så blir det en tripp till Uppsala, som egentligen var grundplanen från första början, med min alldeles egna Hänibanäni. Hjälp! Hur ska det egentligen sluta? Antagligen med att vi kommer vara helt lost i studenternas stad, men "det löser sig" för att citera Timbuktu. 13.15 tänker jag ta bussen från skolan imorn för att åka och träffa Thomas, för ännu mera buisness, och 14.40 går bussen mot uptown. Ingenting kommer jag hinna med där emellan, ännu mindre att blogga.

Kvällen kommer spenderas hemma i älskade lilla Västerås, vart har jag bara ingen aning om. Löga som alla andra förmodligen? "Jeje", just nu håller jag på att tagga till för fullt, speciellt till denna gamla favorit i en nyare version. Bilder kommer förmodligen upp senare, det kan jag nästan lova!

/R

Onsdag

37 min.
Så mycket försent kom jag till min enda lektion idag. Vart är Johan när jag kommer? Inte ens i närheten av skolan verkade det som. Kändes ju lagom värt att komma när jag istället kunde ligga kvar på min absoluta favoritplats i hela världen varje morgon, nämligen sängen. Men men, istället för att göra det jag egentligen ska göra på Rörlig bild, dvs att göra en film helt själv, så fick jag chansen att underhålla fotoeleverna istället vilket aldrig är helt fel! Det blev mycket goda skratt måste jag säga, och det började även smidas planer om en festival tripp till Östersund i sommar, nämligen Storsjöyran som jag nämnde i något tidigare inlägg. Inget bestämt än, men fy fasiken vad kul det skulle vara!

Nu måste jag verkligen stressa ihjäl mig, eftersom jag ska träffa Thomas på stan klockan ett och sköta lite buisness, sen blir det ett sista tappert försök att hitta sommarjobb. Skam den som ger sig!


Och lite sommarlov nu vore ju inte helt fel.

/R


Barnasinnet i behåll


Sådan Hanna, sådan Rebecca. Men är man bästisar så är man.

Jag måste nog säga att detta är då den första måndagen någonsin i historien som inte har gått rakt åt helskotta. Faktum är att den har varit ganska bra t.o.m! (Jistanes) Att solen sken större delen av dagen var ju hur underbart som helst och att vi hade sovmorgon och bara en½ lektion var ju två väldigt stora plus. Fast grädden på moset (egentligen, har ni tänkt på hur dumt det låter?) så hör man Ellis väldigt genomtänkta replik: Jag har varit chokladsugen hela veckan.
Nåja, det är inte bara jag som har svårt att tänka på måndagar.

Nu måste jag börja att förbereda mig mentalt inför Engelska nationella imorn. Aldrig lika kul, men måste (tyvärr) göras.

/R

Fresh

Såhär stilig är Pelle plutten när han är ute på tävling.
Och jag är absolut inte helt slut i hela kroppen.
Hoppas de flesta insåg ironin i den meningen.
Förutom att jag har varit duttig hästkötare åt Helena & Gun på dressyrtävlingen i stort sett hela eftermiddagen (vilket är mycket mer än att bara stå och fota hästen kan jag säga) så är jag fortfarande ganska trött efter den hetsiga "no break" dagen igår.
Och nej, jag var inte ute och rände hela dagen/kvällen/natten lång.
Fast i och för sig, att ränna hela dagen/kvällen/natten lång och tillbringa en dag i huvudstaden med Elli är väl i stort sett samma sak.
Vi ska ta tåget till Stockholm 09.52 men träffas såklart vid stationen 09.47. Det där med tidsplanering av tåg har aldrig varit vår starkaste sida. Att komma försent till det vi egentligen åkte till Stockholm för att göra är nog en ännu svagare sida. Men så länge man har en av sina bästa vänner bredvid sig så brukar man komma ganska långt, även om det inte blev så långt som vi trodde att vi skulle komma.
Väl hemma i Västerås igen fick jag inte ens åka hem till mig innan det var dags att dra ut på nästa äventyr. Min lille (nu store) vän Charlie fyllde nämligen hela 18 år, grattis igen!, och det skulle vara lite smått födelsedags partaj hemma hos honom. Trevligt var det, men efter mina 8 timmars trippande i Stockholm så kände jag mig något trött och osocial av mig. Och inte fick jag somna i sängen min förrän åtminstone efter halv 3 den lördagsnatten. Puh, jag tror det var längesen jag sov så gott!

Alldeles strax ska jag ta en lång varmdusch och sedan sova, men innan dess tänker jag bara nämna att det som hände i fredags var otroligt bra för mig, och jag är glad att det har en del i mitt liv fr.o.m nu.

/R

Solig fredag

Och jag känner mig inte på det bloggigaste humöret just nu.
Därför bjuder jag på en låt som Söt-Hanna skickade till mig igår (och som de flesta redan hört).
Är van att vara efter när det gäller musik.

/R


T som i torsdag

Webdesign är i stort sett en lektion som är till för att sitta och göra allt annat utom det du egentligen borde göra. Största förklaringen till det är nog för att den lektionen är så otroligt seeeeg. Man blir ju absolut inte grön av avund när halva klassen, den lyckligt lottade delen av klassen, sticker hem vid tjugo över ett efter samhällen. Fusk x10.
Hur som helst, egentligen ska jag pyssla med mitt portfolio till alla dussin (okej, fem stycken) hemsidor vi gjort. Men det var så mycket roligare att kika runt på nätet efter sommarens festivaler istället. En har jag redan fått jobb på (frizon), en annan väntar jag fortfarande att få jobb på (siesta) och just nu sitter jag och velar fram och tillbaka vilken den tredje blir. Det står mellan Storsjöyran i Östersund och Emmaboda i ja, just Emmaboda. Båda festivalerna ligger på exakt samma dagar och båda har sina för- och nackdelar.
Emmaboda - mycket mycket billigare (nära på 500 riksdaler)
Storsjöyran - mycket mycket intressantare artister (hallå, Lady Gaga? Fatta dunka till Pokerface lixåm).
Blir nog till att vela ett par dagar till skulle jag tro.



???
/R

Ny header?

Så småningom, ja!

Blond!!!

Steg 1 förvandlades till steg 2 och 3 också. Några blonda slingor i håret blev till tusen slingor, och rött blev till rätt så mycket orödare. Ett mirakel att håret inte blev till oranget i alla fall, men anlitar man jobbet åt proffsen (dvs frisörerna), så blir man sällan besviken. I alla fall har jag aldrig blivit det när jag varit hos Lia och hennes Rubb&Stubb, en salong jag rekomenderar starkt!

Och en dagens! (liv)
Cardigan - Cubus
Svart linne (som knappt syns) - BikBok
Jeansleggins - BikBok
Halsduk - H&M
Nu är klockan alldeles för mycket för små Hannor som kommer och våldgästar en hela kvällarna. Dags att skicka en vän hem, innan hon kastat min keyboard i väggen.
Pussen till tussen!

/R

Onsdag

Jag känner att alla mina vårkänslor som jag haft tidigare är helt bortblåsta, säkert av de kalla nordpolen vindarna som kommit och gått. Nej, nu har solen varit borta i två dagar och jag tycker minsann att det är dags för den att komma fram snart! Molnigt, blåsigt och surt väder finns det gått om på hösten, that's it.

Dagen i allmänhet (hittills) har känt ganska värdelös. Kom hit för en rörlig bild lektion som jag inte gjorde någonting alls på, mer än att jag berättade om mina "bli blond" planer för några ur klassen. Steg 1 på den processen börjar jag med redan idag, då jag om två timmar ska fixa blonda slingor i håret, vackert. Om resultatet blir fantastiskt eller fruktansvärt återstår att se. Har jag inget viktigare för mig, vilket jag antagligen itne kommer ha, så kommer nog bilder upp senare på't. Samtidigt tänkte jag göra en dagens outfit på det, eftersom jag tyckte det var ett tag sen jag visade upp dagarnas klädesplagg, ohno.

Förutom att jag varit duktig och fixat mms på min mobil (så tekniskt) så ska jag vara lika duktig och sticka upp och plugga nu. Antingen blir det svenska språket att studera eller mitt hyllningstal till pållen. Retoriklärarens förslag, inte mitt.

/R

Höhö

När en lärare vill prata "allvar" med en efter en lektion brukar det sällan båda gott.
Speciellt inte när han öppnar med repliken: Jag såg er två snatta på Ica.
Inte för att jag gjort det.
Men i alla fall.
Skitsamma.
Jag trodde upp till 99% att jag hade fått ig på engelska uppsatsen.
Nej, nej, nej, nej, nej.
Vad vill en lärare när han börjar snacka om dina individuella val till trean?
"Jag tycker ni två ska välja matte c till nästa termin."
Matte C?!
Oh my gosh. jag har blivit mattesnille.

Stört inlägg.

Måndag

Jag har äntligen passerat dagens jobbigaste, nämligen mediekommunikations provet. Var precis som jag trodde, drygt och jobbigt med typ bara "motivera ditt svar" frågor. I alla fall tyckte jag att det var många. Men sådant hör till en måndag, tyvärr.

Härnäst är det svenska och engelska som gäller, sen äntligen är skoldagen slut. Om jag minns rätt var det fint, men otroligt blåsigt, väder imorse när jag vaknade. Det får gärna hålla i sig (minus blåsten). Sen får Elli gärna komma ihåg att vi skulle ses efter skolan, annars vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske fortsättare att sätta nerverna i gungning, för nu är det bara 5 dagar kvar tills lördag. Vad som händer då, mer än att jag och fröken E ska till Stockholm, är hittills ganska hemlighetsstämplat. Okej, kanske inte. Men tillräckligt för att inte nämnas på bloggen.

/R

Jumpcompetition m.m

Har precis suttit mig vid datorn efter en "fullt ös" dag i stallet och pluggning av mediekommunikation lite vid sidan om. Tanken på provet imorn får mig att bara att vilja lägga mig ner i en grop och inte komma upp igen förrän onsdag (ljud prov på tisdag, men det skjuter vi väl antagligen bara upp på igen). Nej, nu tänker jag för en gångs skull dela med mig av super nyheter, och det är att idag var det omgång 3 och final i vårens upplaga av seriehoppningen. Som vanligt går jag alltid in för att vinna, som jag i stort sett gör med allt. T.o.m i matkön i skolan. Fyra hundradelar var det som skilde från den där förbaskade förstaplatsen, och resultat blev en tredjeplats. Ändå tror jag inte att jag skulle kunna vara mer stolt över min älskade Roberta, utan den placeringen är jag helt klart nöjd med. Om inte mer än nöjd. Best Hest, det är hon det.

För att sammanfatta grillningen ute på Löga igår har jag bara ett ord att beskriva med: SVINKALLT!!
Det blåste och fiskmåsarna ville ha våra marsmallows (stavning?). Äckliga fåglar, dom får köpa sina egna minipåsar för hela 26 kronor. Orka Ica's "ruinera mig" priser. Nu är jag förmodligen förkyld igen också, fast då slipper jag förmodligen provet imorn. Inte illa!
Nej, grillkvällen var faktiskt inte så hemsk utan helt okej ändå. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen, och det tyckte jag att vi gjorde rätt så bra också. Allt som fattades var en fotboll att springa runt och hålla sig varm med, men man kan inte alltid få allt dit man vill.
Lite bilder får ni i alla fall!

/R

Ingen blogg igår heller

Igår hade jag en helt computer free dag, dock helt ofrivilligt. I torsdags kväll klagade nämligen min dator (efter flera år i branschen) på att minnet i stort sett var fullt. Och efter rapporter från Johanna igår om riskerna att få en kraschad hårddisk just p.g.a det dilemmat fick mig att inte våga sätta på datorn när jag kom hem. En av mina största paniker är nämligen om datan ska krascha, och verkligen allt man har där (vilket är typ ett livsverk för mig) bara försvinner, helt putsväck. Pappa var däremot gullig nog och köpte två usb minnen igår, ena var egentligen till mammsen men den snodde jag, hehe. Så nu har jag suttit här i hela FYRA timmar och rensat upp. Gått igenom bilder, tagit bort bilder på typ ögon, fingrar, munnar, trädbarr, allt sånt onödigt och sedan lagt över på stickorna. Puh, hade jag vetat att det varit såhär jobbigt hade jag nog inte suttit mig här idag heller.

Hur som helst, för er som vill ta del av min "intressanta" fredagskväll så började det med att syster-yster, Ella bus och Jonas kom på besök. Dessvärre var jag tvungen att lämna dom då jag lovat Elli att åka vidare mot Non Stop och umgås med henne, då det var såååå längesen vi hade setts sist (tre timmar...). Runt tolvslaget, då de flesta söta människor började dra sig hemåt, bestämde jag mig att ta min överenergi och träffa mitt knepo Hanna och hennes kusin Maria som var på besök in "the big town". Vi gjorde så mycket intressant som att vandra runt på stan och undra vart man kunde ta vägen, om man var under 18 år, den där tiden på dygnet. Fail, javisst. Men med trevligt sällskap kommer man långt.

Nu blev inlägget långt märker jag, och därför kommer väl ingen ha orken till att läsa igenom det heller. Märker att jag har blivit något deprimerad då jag tappat ett antal läsare den senaste tiden, buhu. Hur jag ska lyckas göra något åt det problemet får jag fundera på senare, för just nu är det duschen som kallar. Senare ska jag vandra runt och pressa ut sommarjobb på småaffärer för att slutligen sticka till Löga ikväll med några från klassen och förmodligen kanske några till. Mysigt, glassigt, trevlans.
Och solen skiner!


Ur min synvinkel, eller ur mitt fönster.

/R


Kameror är intressanta

Tycker i alla fall Pelle.
Dagen i korta drag (eller något).
Började med en retoriklektion som jag inte orkade gå på och avslutades med att jag blev sjukare och sjukare ju längre dagen gick, för att sedan bli tip top så fort jag lämnat skolbyggnaden. Som jag intalat mig själv, skolan är inte bra för hälsan! Ubildning hit och dit, ja ni lär ju ha fattat vid det här laget att jag är otroligt skoltrött. Mediekommunikation prov på måndag, ljud prov på tisdag sen säkert typ 1000 uppgifter till som jag förträngt nu. Tvåan kan ju bara dra.

Därför jag behöver mitt smutsiga stall som mest just nu. Helt andra människor, helt annan miljö. Du kan inget annat än älska den tillvaron. Att min plutt existerar där mitt i allt är ett rejält plus i kanten. Ett lika stort plus med just den här stalldagen var att vi skuttade över små hinder på lektionen idag, och för första gången på säkert en miljon år var jag riktigt nöjd när jag hoppade av från hästryggen. Miniponnyn jag fick skutta på var nämligen hur duttig som helst, för att inte tala om hur rolig som helst. Mwihi, Rebecca glad!

Det som säkert kommer förstöra mitt humör snart är det där förbaskade mediekommunikations pluggandet. Men allt kan inte alltid vara roligt utan det är bara att fortsätta att looka on the bright side of life.

/R

Onsdag

Det stämmer nog det folk ibland säger. När man inte skriver förlorar man läsare. Därför tänkte jag försöka börja ta tag i mitt lilla bloggliv och försöka göra något åt det. Tyvärr händer det inte så mycket speciellt i mitt övriga liv än att jag äntligen (tro mig, efter en vecka med 1800-talets nokia är det äntligen) fått tillbaka min mobil igen! Nu får vi hoppas att den inte stänger av sig allt för många gånger, den har liksom redan stängt av sig en gång... Ta dig Elgiganten!
Annars så kom Hanna hem till mig och åt brownies, jag har gått från biträdande kassör till vice ordförande i ungdomsstyrelsen (big me) och Danni var nyss så söt, som alltid, och skickade Måns Zelmerlöw - Impossible till mig. Jag har känt mig helt död när det kommer till nya låtar efter den här förbaskade IPRED-lagen, så jag ber andra ta risken åt mig och ladda ner låtar. Mo-ha-ha-ha....

Nu ska jag börja förbereda lite "föra-över-data-till-skivor" business sen blir det nog sängen som kallar.
Tro mig cp-mobil, jag har saknat dig med.
/R

Om en bloggfri dag är hemsk...

Är nog två värre.
Jag har inte ens ansträngt mig att sitta vid datorn på två hela dagar. Jag är väldigt chockad jag med, men jag vet inte. Jag har bara inte haft lusten till att sätta mig ner för att skriva blogg, kolla igenom alla nya bilder på bdb och spendera den resterande tiden av mitt liv på facebook. Inget speciellt har ändå hänt. I söndags var det stallet för halva slanten, sen blev det att umgås med Elli, Simon och Lass at Löga på kvällen. Och dagen efter var jag sjuk. Lagom tills skolan börjar också, ohyes...

Hur som helst, så släpade jag mig hit i alla fall och nu sitter jag här efter att vi fått veta att Lasse är sjuk och vi har håltimme. SKÖNT! Då slipper vi ljudprovet som alla små ljudelever bävat för. Nu har vi skjutit upp det provet för säkert femtielfte gången i rad, men men.

Jag känner att jag verkligen inte har något speciellt att skriva om längre, så istället för att tråka ut er så funderar jag på att ägna håltimmen till att göra en ny header (nu när jag sitter med ps och hela kittet) och längta tills jag får komma till mina små pållar efter skolan. Pyss.

/R

Soligt värre


Om jag ska rapportera hur vädret ser ut utanför fönstret just nu så är det en stor skinande sol och inga moln. Är det inte för härligt? Visst, som jag sagt tidigare är jag en riktig vintermänniska som älskar snö och minusgrader (för det mesta). Men jag måste medge att när solen kommer fram så blir mitt humör så mycket trevligare, inte kan man vara deppig en dag som denna. Kände att jag var tvungen att ta tillfället i akt och ringde Hanna för att få ut henne på en liten vårpromenad. Det behövdes, både för pratstunden och motionens skull.

Igår var det som sagt Eskilstuna för hela slanten. Riktigt trevligt måste jag säga. Och jag måste hylla Alive (som det hette) att de hade Guitar Hero. Jag har märkt den senaste tiden att jag varit väldigt beroende av det spelet men har samtidigt inte orken att inhandla det själv. Hur som helst var det jättetrevliga människor och snubben som pratade var väldigt intressant. Han och Vivi kom till att bli väldigt nära vänner sen, haha.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till "lunch", vad jag ska hitta på efter "lunchen" och vad som händer ikväll. Som det ser ut just nu blir det pannkakor till "lunch", städa rummet efteråt och Ankan's place ikväll. En rätt så lugn lördag, något jag tror att jag är i behov av.

/R

För att få måste man kunna ge

Jag har funderat på att börja fixa länkar till andras bloggar från min bloggis. Har nämligen känt mig väldigt cruel and evil att jag bara sitter här utan några länkar alls till andra bloggar, medan de flesta av mina kompisar länkar till min. Bara att skriva bland kommentarerna om du vill att ditt namn ska synas här. Vill du inte så skit i det. Jag vill bara vara en snäll och godhjärtad människa.

Långfredag som sagt, och vad händer ikväll? Det vågar jag inte riktigt avslöja än, men som det ser ut just nu lutar det mot Eskilstuna där det (enligt Elli) skulle vara någon form av Non Stop special. Lät absolut inte helt fel! Jag och Hanna kom nämligen överens häromdagen att vi skulle försöka vara kyrkliga nu under denna dag. Jesus dog för våra synder och hela kittet liksom, och jag skulle knappast dö av en fredag i en kyrka med mina kompisar. Tvärtom, jag tycker det är riktigt trevligt faktiskt.
Ohyes, I love my God.

För övrigt så måste jag passa på att tacka alla människor igår för en rätt så gullig kväll. VIK förlorade dock matchen mot AIK med 5-6, men det var nog en av de jämnaste matcherna jag sätt på länge så inge fy skam på den förlusten. Som min pappa brukar säga ibland, "De föll med flaggan i topp". Cred till VIK som gjort en helt klart godkänd säsong 08/09!

/R

Depressed

Jag har märkt de senaste dagarna att jag inte har varit den aktivaste när det kommer till bloggen. Kan bero som sagt att Erica har varit här och att jag förmodligen velat spendera mer tid med henne än med datorn, eller att jag helt enkelt inte haft orken till att blogga. För att uppdatera alla små söta läsare så har nu Erica åkt hem för drygt 30 min sen och lämnat mig kvar här hemma helt ensam och deprimerad. Men så fort jag och Hanna har kommit iväg mot hockeyn om 1 h så blir jag förmodligen fit for fight igen. Plus att om jag får min vilja igenom så kommer Erica ner från renarnas land till rådjurens så fort sommarlovet tagit sin början. Dags att börja räkna ner dagarna!

Den största händelsen som skett denna vecka, som jag inte orkat blogga om förrän nu, är nog att min lilla bebbe mobil (vars största hobby var att stänga av sig minst 5 ggr/dag, speciellt när sms biljetterna ska visas på bussarna...) lämnades in på lagning i tisdags. Det resulterade i en väldigt gammal lånemobil, säkert från stenåldern, som jag nu ska stå ut med i drygt 1 månad om nu Elgiganten håller sitt rykte. Vilket jag verkligen inte hoppas på! Jag har haft mobilen, som ni ser på bilden under, i bara två dagar och är redan trött på den! Well, well, bara 29 dagar kvar...

Nej nu måste jag nog hoppa in i duschen om jag ska hinna möta upp Hanna innan VIK - AIK börjar. Säsongens sista hockeymatch, sen följer en fem månaders lång väntan på nästa säsong. What will Rebecca do now? Spara pengar antar jag.

Jag saknar mitt norrlands guld.

/R

Kiss fan?

Nej då, har bara råkat hitta en rätt så bra låt med dom.
Tack vare my greatest friend, guitar hero.

08-04-06

1 år
12 månader
52 veckor
365 dagar

Det är sådana siffror som man för det mesta bara orkar ta reda på när man firar ett år med sin flickvän/pojkvän.
Man tänker antagligen tillbaka på året som gått, på de nya minnena man skapat med den personen man älskar, och kanske blickar framåt mot åren som kommer att komma.
För mig är det här ingen dag jag vill fira, inte heller någon dag jag vill sörja. Bara minnas.
Jag tänker inte tillbaka på alla de nya minnena jag fick med någon, men däremot på minnen som jag kunde ha fått.
Minnen med någon jag värdesatte otroligt högt, som jag kände att jag hade ett speciellt band med. Som jag hörde ihop med.

För ett år sen försvann min älskade Lino ifrån mig, men det dröjde ytterligare en månad innan jag fick beskedet att han var borta. Jag visste att han var dålig, men aldrig trodde jag att han skulle avlivas bara en vecka efter att jag hade åkt ifrån honom. Hade jag vetat det hade jag nog vägrat åka hem, för den där hästen betydde så förbaskat mycket för mig. Så mycket, att tankar om att flytta upp till Norrland hade snurrat omkring i mitt huvud. Bara för att få spendera mer tid hos honom.

"En häst?" tänker väl de flesta och rynkar på ögonbrynet. "Hur orkar hon skriva en lång text om en död häst?" kanske andra tänker. Men det är förmodligen såna som skriver sånt där som inte upptäckt hur "en vanlig häst" kan komma till att bli ens bästa vän. Han lät mig få känna på hur det känns när allting bara stämmer, när två stycken verkligen passar ihop. Bara sådär.

Jag har kanske inte tänkt överdrivet mycket på Lino, inte varje sekund eller varje minut. Det finns två andra pållar som tar upp min tid i vardagen och som jag älskar otroligt mycket. Men det finns stunder då jag tänker tillbaka på hur det var att flyga över den snötäckta vägen i galopp och känna vinden fläkta förbi längs kinden. Hur det var att veta att man var en av de få som förstod vad hästen ville och tänkte. Hur det var att verkligen bara njuta av livet.

Han lärde mig hur man kan lita på en varelse fullt ut.
Och jag kommer antagligen aldrig kunna tacka honom nog för det.
Aldrig glömma.

Trött hest

Pelle var en aningen trött idag när jag tittade förbi, men lika söt som alltid.
Precis så är jag nu, trött och "söt", efter att ha spenderat kvällen med småbarn samt "Spirit" och "Dreamer".

Det var denna söndag, plus en halvdag i stallet. Godnatt!

/R

Sol, vind och vatten (med isen på)

Äntligen! Nog för att jag är en riktig snö- och vinter människa, men jag kan inte bara låta bli att njuta av 15-20 plusgrader, skinande sol och en lagom skön bris fläktandes i håret. Så har nämligen vädret varit idag, alldeles på topp! Det börjar bli dags att hänga undan alla vinterkläder och skor, för sommaren verkar bara vara runt hörnet just nu. Fast nog är det april vi befinner oss i nu, och det finns nog en anledning varför det kallas april-väder. Med andra ord tippar jag på att Västerås har 2 cm snö på gatorna om drygt någon vecka, och då måste vinterkläderna fram igen.

För att prata lite mer om gårddagen, så var det väldigt trevlig måste jag säga! Och så var det nog också den finaste (och blåaste) lägenheten med världens mest pimpade badrum som jag suttit min fot i. För att inte tala om utsikten över Silk och alla av Stadshotellets besökare. En trevlig syn, speciellt "sverige-tröja-pojken".
För att utse kvällens hiss och diss, så blev dissen definitivt "infinity" och "womanizer" efter att en viss person velat höra dessa låtar om, och om, och om, och om, och om, och om, och om igen. Det blev ganska drygt efter ungefär 3 timmar, och inte slutade det där heller. Kvällen hiss däremot blev alla rasistiska ord mot Erica. "I Haparanda äger man inte en hund, där äger man en ren", "Ska du ut och rasta renen eller?", "Vad heter din ren? Min heter Irene!", "I Haparanda går man på krogen med overall och åker hundspann till skolan", "När Erica ska blåsa ringar så kommer det ut renar istället". Haha, förlåt gumman, men det var kul!

Nu har jag fått bestämda order av Elli att vi ska bege oss till Djäkneberget om 20 min, och som vanligt har jag inget att säga till om... Kvällen kommer alltså antingen sluta i flipp eller flopp, fast tillsammans med Elli blir det sällan en flopp, eller så blir det den första ikväll. Fast det tror jag knappast!

"Du är min Västerås queen..."

/R

Erica har anlänt

Äntligen säger jag bara! Efter att inte ha träffats på drygt 3 månader fick man äntligen se det välbekanta ansiktet igen. Redan 9.30 var Erica stadgad hemma hos mig, och sen dess har hon fått se hur mysig min skola/klass är, hur elaka mina lärare är, fått smaka på ljuva subway, fått sett Ankans skola, tagit del av min och Hannas onormala humor och fått träffa på Ida's ödlor som även dom ska få stanna här ett tag framöver.
Det som väntar oss nu är en träff med Ida nr 2 innan kvällens (och lovets!) första äventyr börjar!
Sen kan jag ju säga att min slutprov i idrott idag gick som det gick...

/R

Pelle säger vår



söt plutt hest.

Månsfrossa

Eftersom jag känner att jag inte har så mycket mer att skriva om dagen, mer än att jag har slutprov i idrott imorn som jag är 0 förberedd till och att miss Norrland (Erica) kommer hit om drygt 18 timmar! Var nog den första glada nyheten på länge om man nu ska låta riktigt pessemistisk.
Istället tänkte jag lägga upp två videos på min älskade Mums-Månsa (känner att jag fastnat i en Måns "Snygg" Zelmerlöw period igen). Den första är låten har säkert hela Sverige redan hört vid det här laget, nämligen Hope & Glory akustisk. Skillnaden med den här och den alla andra har hört är att denna spelas med fioler, både stora (även kallad cellos) och små, i bakgrunden. Och jag, som faller för "fiolmusik", tyckte såklart att den här versionen var så mycket finare än den andra.
Den andra låten är hans nya, typ, Impossible som jag blev helt förälskad i första gången jag hörde den. Jag kan också säga att den har spelats om och om igen men jag kan fortfarande inte sluta lyssna. Snacka om att vara beroende i en musiklåt, eller olyckligt kär kanske. 
Vad vet jag, enjoy!



/R

"April, april"...


Den här dagen är nog en av de drygaste jag vet. Konstigt nog, för att under de flesta år har jag bara älskat den 1 april. Kan ha berott på att jag var mer finurlig på mina skämt då än vad jag är nu, fast jag måste faktiskt erkänna att mina skämt var mycket mer drastiska när jag var liten, haha.
Ett stort aprilskämt idag har då varit min koncentrationsförmåga. På rörlig bild lektionen skulle Johan förklara för oss vad konstitutet (stavning?) var för något. Alla andra fattade direkt var det var han snackade om efter 5 min, medan Johan fick förklara för mig en halvtimme efter lektionens slut ordets innebörd. Och gissa, jag har fortfarande inte listat ut det. "Då är väl allt som det ska" säger min andra lärare Tomas när Johan förklarar min svåra situation för honom. Stunden efter försökte dom aprila mig att det ska komma betyg i fjäskning och att där hade jag ig just nu. Som tur var har mina hjärnceller inte gett upp än efter de senaste två stressfulla dagarna så det skämtet föll jag inte för!

Nej nu måste jag nog börja göra det som jag stannade kvar i skolan för att göra, nämligen plugga. Jag visste att det skulle vara lönlöst att göra det hemma, eftersom jag ändå skulle fastna vid dumburk nr 1 (vilket jag i och för sig redan gjort här). Men nu har jag i alla fall ingen tv som lockar, utan en deadline att hinna med. Klockan tre måste jag nämligen börja bege mig mot stallet, då någon som skriver en bok tydligen ska intervjua oss små u-sekare. Om vad har jag absolut ingen aning om utan det återstår att se!

/R

RSS 2.0