Bloggpaus

Hörs.

/R

What could it be?

Hade ett rekomenderat brev att hämta ut från posten idag, som innehöll detta.





Har inte velat säga någonting innan p.g.a krångel hit och dit. Men ÄNTLIGEN så har jag lyckats fått tag på två biljetter, för mig och pappa, till NHL matchen i Globen mellan Detroit och St Louis fredagen den 2 oktober! Nu på fredag med andra ord. Kan ju säga att det är sista gången jag är sent ute med att köpa såna här biljetter, med tanke på vilket slit det är att hitta biljetter i rimlig prisklass på blocket. Internethandelns tuffa värld, haha. Men jag är nu superglad att äntligen ha fått hem dem utan problem och med en veckas marginal. 

Taggad inför fredag?
- OM JAG ÄR!!!

/R

Hmm...

Hemgjorda snickers är nog inte min grej.


Nya tider


Friskis&Svettis @ 3-4 ggr/veckan
de närmastre 3 månaderna.
Nu banne mig ska det bli förändring!


090925

Det blev ingen blogg igår. Jag kom hem drygt halv nio, kikade på idol och sedan blev det en dejt med historiaboken. Hade nämligen historiaprov 8.10 imorse (på tok för tidigt för min hjärna) och det gick väl som det gick... Hejsan hoppsan IG!

Nej, ska inte snacka mer medeltids-snack nu. Det är fredag idag, och ikväll blir det inget annat än filmys tillsammans med Jossan och Elli, massa gott och inte en enda historiabok i sikte! Och självklart idol igen, i alla fall om jag får bestämma. Pax för fjärrkontrollen!

/R

090923

Sitter på multimedia nu. Ska fortsätta med den tecknade filmen som vi började förbereda förra veckan. Går det bra? Nja, inte direkt. Och mitt bildmanus blir väl inte "Årets Konst" precis heller...

Har väl egentligen ingenting mer intressant att skriva. Efter skolan är det bara plugg, u-sek möte och sedan (förhoppningsvis) hockey. Det beror på hur tidschemat kommer att se ut.

Nej, ska inte tråka ut er mer och fortsätta med bildmanuset istället. Lika gärna bra att få någonting gjort!

/R

090922

Dagen har varit ganska bra faktiskt. Trots två "nära-svimma" upplevelser så har jag äntligen beställt teori+10 körlektioner! Känns skönt att ha det gjort, så snart börjar min körkorts-process på allvar, se upp! ;)
Annars har jag fått rida häst idag, och för att vara kräsna mig så är jag närapå helnöjd faktiskt. Och ännu mer kär i lilla Pelleskrutt, min duktiga pärla ♥

Nu måste jag, tyvärr, plugga ihjäl mig resten av kvällen. Svenska redovisning imorn, engelska arbete tills på torsdag och som grädden på moset, historiaprov på fredag. Great...


Skruttis!


/R

Bloginspariton? F*ck no

Jaha, då har man äntligen storstädat rummet då. Efter åtminstone en vecka fullt med extremt mycket damm överallt och smutskläder här och var så börjar det äntligen kännas riktigt fräscht därinne. Bara att vänta på att det nymoppade golvet ska torka och sedan blir det nog till att plugga. Men innan dess mat. Fantasin är verkligen på noll så det blir endast stekta ägg, mästerkocken Rebecca är på g! Har vi tur hinner jag även köra lite brum-brum också, dvs om pappsen vill komma hem innan det blir på tok för sent.

Nej, nu har det nog blivit tillräckligt varmt på spisen för att börja steka! =)

/R


090920

Jaha, och då var denna helg snart slut. Som vanligt har det gott alldeles för fort, samtidigt som det känns som det var evigheter sen det var fredag. Nu ligger en hektiskt skolvecka framför en innan nästa helg. Historia-prov, svenska redovisning, inlämning av ett stort arbete i historia, samhälls arbetet (som i och för sig är till nästa fredag men inte kan man vila för det...).

Nej, jag ska sluta snacka och istället gå och göra något vettigt. Kände att jag var i behov av pengar och bestämde mig för att jobba lite svart (d.v.s klippa gräset). Lika gärna bra innan hösten kommer på riktigt. Och 200 spänn rikare kommer jag alltså att bli, pluspoäng på det!

Ciao! =)

/R

Saturday Night

Buäh, min mage har gått på strejk och tycker verkligen inte om mig just nu. Är inte hungrig någonstans och känner mig halvt illamående. Jaja, som man bäddar får man ligga =(

Men min lilla mage hindrar mig inte från att vandra på Kulturnatten tillsammans med Elina, får väl helt enkelt gå omkring med en extra spypåse i handen, haha. Okej, så illa är det faktiskt inte.

Nej, nu rinner tiden iväg. Måste fortsätta att fixa och trixa!

/R

Rocka på

Blev inget inlägg igår, eftersom jag först var på för dåligt humör för att blogga. Och sen när jag väl blev på toppen humör, då hade jag det alldeles för lite tid för att skriva ner några rader om mitt liv.

Hur som helst...
Kl 19.12 fick jag reda på att min buddy för kvällen skulle över till sin pojkvän istället för att leta efter "någon typ av sysselsättning en fredag kväll" med mig som bestämt. Kvällens planer blev alltså lika med noll.
Kl 19.58 får jag ett sms om att "någon typ av sysselsättning en fredag kväll" har hittats. Jag, som verkligen inte hade någonting bättre för mig, var absolut inte sen att tacka ja. Och nog blev det en riktigt trevlig kväll, även om dimman blev något tätare än vad jag förväntade mig. Nåväl...

Nej, solen skiner ute och jag ska försöka att inte sitta här och nörda allt för länge. Om en timme drygt blir det stallet, och ikväll Kulturnatta med Elli. Kan försöka slänga iväg ett inlägg lite senare idag, men vi får se hur det blir med det... =)


Jag och min sötnos Natta <3


/R

At School

Sitter nere vid media datorerna och väntar på Danni. Känns ju kul med omogna ungar som kommer till media och klämmer fast tuggummin i cd-spelaren (eler vad det heter). Yes, everyone against media-programmet. Suck.

Men men, hade en mysig lunch tillsammans med min älskade papi. Han kom nämligen och hämtade mig när min lunch började och så åkte vi till Västerås Turistbyrå för att fixa lite ärenden. Efter det blev jag bjuden på favorit tippade Spicy Hot. Mummmms!

Nu har Danni med Matilda anlänt, så nu är det dags att bege oss mot bussen och för min del vidare mot stallet. Ciao =)

/R

Disappointment

Okej, jag kanske blev nåågoot kaxig i förra inläggets sista mening. Men så kan det gå när lyckorus tar över fullständigt, vilket jag kan säga att det gjorde vid sjutiden då VIK - Leksand matchen äntligen började. Gah, som jag verkligen saknat klacken (och självklart hockeyn överhuvudtaget)! Dessvärre blev det 2-3 förlust, men vi var absolut inte det sämre laget utan snarare tvärtom. Och det är nog sant, när jag t.o.m hörde en leksing erkänna det. Men men, ibland har man inte alltid domaren på sin sida tyvärr. Speciellt inte när dom dömer bort något som egentligen skulle ha varit ett klockrent mål. Typ döööö.

Nej, nu ska jag sluta snacka hockey. Alla icke-hockey nördar jublar väl nu, haha. Mamsen vill att jag ska hjälpa henne att klippa odjurens klor, så måste nog kila =)

/R

I'm so excited

Sitter på multimedia just nu, kewl. Vi ska göra en tecknad kortfilm  om... ja, det har jag ingen aning om än. Så går det när man får välja ämne helt själv, alla ideér blir som bortblåsta. Skulle vilja välja något roligt (men ändå lite pinsamt) som hänt i mitt liv, men jag antar att jag har gjort alldeles för mycket sånt i mitt liv så det blir svårt att välja ett minne.
(Eller så är det tvärtom, att jag inte har något sådant minne alls. Haha)

Men för att tala om något mycket roligare, så är det äntliigeeeeeen säsongspremiär av hockeyallsvenskan ikväll! Kl. 19:00 drar VIK - Leksand matchen igång och SOM JAG HAR LÄNGTAT!! Bara 8½ timmar kvar, och förhoppningsvis blir det 3 nya fräscha poäng för älskade Västerås. Men det tycker man väl nästan bara är givet, eller? ;)


/R


Halsbränna på besök

Jahaja, då var det väl min tur att bli sjuk då. Det är ett mirakel att jag ens har kunnat prata normalt idag (knappt det) eftersom det känns som om min hals håller på och stryper ihjäl mig inifrån. Något slags uppror har startat i alla fall. Men jag borde ändå få en 'dagens ros' eftersom jag har slitit mig till skolan, slitit i skolan, sprungit lite ärenden på stan och tagit hand om häst 1 o 2 trots min halsbränna och allmänt hängiga tillstånd. Cred to me!

Nej nu är det nog dags att jag börjar ta tag i svenskan som ska vara klar tills imorn, och hoppas på att halsen mår bättre till slut.
Sen vill jag också passa på att säga ett stort (och försenat) grattis till min kära Ida som äntligen tog körkortet igår! =)

/R

Baby are you down, down, down, down, down

Årets sista skolfoto är nu taget, och det är väl ingenting som är så värst värt att kommentera. Bara att det slog mig idag när jag, och åtminstone över 50 % av klassen tjejer stod och fixade oss, att det spelar egentligen ingen roll hur snygga vi än sminkar oss. Alla kommer ändå reagera likadant som man gjort tidigare år när man väl har skolkortot i sin hand. Lägga kortet på bordet med baksidan upp, klaga över hur ful man blev och sedan tjura resten av dagen. Haha. Nåja, bara att mitt sår hade blivit mindre gjorde genast mig på bättre "skolfoto" humör i alla fall.

Nej, funderar på att slita mig från datan och göra något vettigt (som att fixa all disk efter att jag, Danni & Matilda åt lunch här hemma tidigare idag, it's quiet a mess) eller att sätta mig och titta på tv. Lutar tyvärr mot alternativ 1, vissa saker måste man bara ta tag i...

/R

A girl's worst nightmare

Jag har nog det största såret man kan få rakt på min haka. Jag försöker att inte peta på det, inte röra det, inte ens täcka det med smink bara för att det ska läka fortare. Varför? Jo, imorn har jag nämligen mitt absolut sista skolfoto 14.20, gah! Varför just nu och varför just mig? =(
Okej, det här kan nog vara ett av historiens mest löjliga dilemman, eller ett s.k i-lands problem. Men jag skyller på pms humör, vilket kan vara en väldigt bra ursäkt ibland. Haha...

Men men, har ganska nyligen (45 min sen) kommit hem från Danni. Jag, hon och Matilda bestämde oss för att käka lite pizza och umgås. Snack och skratt i mängder blev det också, och trevligt hade jag verkligen! =)

Nåväl, nu blir det att tvätta håret så åtminstone det blir fint tills imorn, sen ska jag böna och be för att den äckel röda "fläcken" ska försvinna. Annars tänker jag hota fotografen med att photoshopa om min bild, haha.

/R

Saturday live

Har ganska nyligen kommit in efter en promenad tillsammans med Natta. Var ganska skönt, eftersom jag spenderat större delar av dagen på endast två ställen. I min säng och vid min dator. Seg-lördag med andra ord, så 1-2 timmars snick och snack med en urgullig kompis satt absolut inte helt fel!

Kvällens planer blir däremot annorlunda. På schemat står nämligen "Sommaren med Göran" tillsammans med Hannabanan. Var ett tag sen man besökte biomörkret (vet inte varför mina vänner har fått för sig att jag ska vara en biofantast?) och filmen verkar otroligt rolig också för den delen. I alla fall så verkar den innehålla stora portioner av Rebecca-humorn, sånt gillar vi! =)

Nej, nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan få i mig mat. Är alldeles för lat för att laga så blir förmodligen taco-pajen som står färdig och klar i kylen, haha.


/R

"Egen-vilja" hår?

Jag har inte låtit en frisör nudda mitt hår ända sen i april, och jag har varken låtit en sax eller någon typ av hårfärgsprodukt komma i närheten utav något av mina miljontals hårstrån.
Ändå känns det som att det kommer någon i genomsnitt en gång i veckan och frågar om jag klippt mig, om jag färgat håret blondare eller om jag gjort något med det överhuvudtaget.
Som sagt, jag har låtit bli att ändra på mitt hår ända sen jag fick blonda slingor. That's it.

Är det verkligen så stor skillnad på då och nu?

   
April, samma dag som det blev blondt.

 
 September, fem månader och en rejäl utväxt senare.

/R

Perfect entertainment

Jag vet att jag antagligen inte är den enda som lägger ut denna på sin blogg just nu, och jag vet även att jag är en dag sen till råga på allt.
Men jag kan inte låta bli, jag älskar detta klipp!



Det är auditions som denna som gör idol till en riktigt bra underhållning! =)
Och ska jag vara ärlig, jag gick på det.

09-09-09

Jahapp, hur "firar" man detta? Om man nu ens kan "fira" sådana här dagar, who knows? Jag kommer i alla fall ihåg hur jag spenderade 08-08-08 förra året, mindre lyckat med andra ord. Nope, denna dag har spenderats med skola, en kort powernap och sedan hästeriet. Sen om man vill kalla det till att "fira" är en annan femma. Nej, jag är inte så pepp på att fira ett datum bara för att dagen, månaden, och året har samma siffra (typ).

Nåväl, om en vecka är det dags för seriepremiär á la hockeyallsvenskan! Och som sagt, inte mot vilket lag som helst. VIK's första "riktiga" motstånd säsongen 09/10 blir ingen mindre än Leksand IF! Kan nog inte tro annat än att det kommer bli en otroligt bra match (och otroligt bra hockey i övrigt). HIHI.


/R

Tuesday

Here we go again, bloggkänslan är ännu en gång helt puts väck. Har verkligen ingenting att skriva ner om jag ska vara ärlig, men jag får väl sitta och klura på något intressant ett tag till. Kan annars passa på att skicka en sur gubbe till alla små knatte fotbolls spelare runt omkring Rocklunda området (dvs samma område där stallet ligger). Kan tipsa om att när man går förbi med en häst som försöker springa iväg samt halvstegrar mot en, så man nästan är rädd för att få en hov i huvudet, så blir det inte bättre av att skjuta en fotboll rakt mot den hästen heller! Visst begär jag inte att fotbolls människor ska veta allting om hästar, men hallå. Detta exempel tycker jag ändå är ganska uppenbart... Små bajsungar. "Farlighetsfaktorn" gångras även ett par gånger, med tanke på att denna häst endast är blott 3 år gammal... Nåväl, ingen dog.

Nu ska jag försöka klura ut en idé på vad mitt radioprogram i skolan kan handla om, sedan blir det sveriges bästa underhållnings program nr.1, nämligen idol 2009! Can't wait.

/R

Stockholms tripp

Yesbox, större delen av eftermiddagen/kvällen har spenderats i huvudstaden och inne i 'The Studio'. Jag har märkt att de flesta inte har den blekaste om vad det är för något, därför jag valde att lägga in bilden ovan. Du får alltså testa på att vara modell för en dag (eller rättare sagt i 4 timmar), inte illa det. Modell har aldrig riktigt varit min grej, men blir man erbjuden en gratis plats på någonting så är det sällan man tackar nej, vad det än är. Haha.

Så nu är jag helt slut i kroppen, även om större del av tiden mest gick ut på att vänta. Funderar på om jag ska skita i datorlivet och försöka somna istället. Det lär nog inte bli allt för svårt åtminstone.

/R

 


Plugg-hest, gnägg

Min väckarklocka ringde 06.05 imorse (PÅ EN LÖRDAG!).
Jag tog bussen 07.04 mot stallet imorse (PÅ EN LÖRDAG!).

Och alldeles strax ska jag ta tag i skolböckerna och sätta mig ner för att plugga. Yes, på en lördag! Är otroligt utmattad efter att ha varit funktionär på hemmatävlingarna i stallet större delen av dagen (hade aldrig åkt dit så tidigt som klockan sju utan anledning, haha). Åtta timmar och väldigt många lervällingar senare så var jag äntligen hemma, och kvällens planer ser ut att bli så mycket mer än att fixa&dona här i huset. Först ut har vi att tvätta kläder inför imorn då det bär av till huvudstaden, och sedan masssssa mattetal. Men allra först ska jag ta mig ett väldigt skönt, långt, varmt bad! Det förtjänas efter en hel dag slitande i stallet, tro mig.

/R

Bad uppdatering

Kan knappt minnas hur bloggberoende jag var den första halvan av sommarlovet om man jämför med de senaste veckornas uppdatering. Den har varit rent ut sagt terrible, hehe. Men det är så, när sommaren börjar lida mot sitt slut och man får mindre och mindre saker att skriva om.
Men men. Hälsade på hos fröken familjeläkare igår p.g.a smärtor i bröstet och hon misstänkte anstränings astma. Alltså får jag inte anstränga mig på drygt en vecka. My gosh, kommer knappast gå med min hyperaktivitet! Men ändå rätt skönt att ha anledning till vissa "mindre roliga" saker. "Pappa, jag kan inte cykla till skolan i regnet för jag får inte anstränga mig." Haha.

Nej, nu ska jag gå och se på världens mest störda program (Family Guy) och sedan börja fixa mig lite inför kvällen. Blir nämligen lite "Girl's Night" hemma hos Hannabanan ikväll, trevligt värre.

/R

This is the part when we fall in love

Denna låt skulle säkert kunna finnas med på min "mest spelade" lista på Spotify (dvs, om jag nu hade haft en sådan).
Mucho bättre än den remixade versionen. Vissa låtar ska man helt enkelt bara lämna ifred.
Och nej, jag är inte född igår. Låten har några månader på sig, yes I know.
Still...