Tisdag

Och jag är mitt uppe i min "alla lärare sätter alla prov på samma dag" dag. Jag har hade del 1 av 4 redan 8.10 imorse, och såklart kommer jag försent till den lektionen. Att jag fick stressa de sista 20 minutrarna med min engelska uppsats kommer nog förbättra resultatet - not. Äh, ingenting att hänga läpp för eftersom vi små kottar som har ljud lyckades skjuta upp ljudprovet för typ 5e veckan i rad kanske. Alltså har jag i stort sett redan bränt 2 av 4 prov nu, och om 30 minuter har vi del 3 - matteprovet. Det är sista provet innan nationella och det skulle kännas ganska mysigt om man fick godkänt på det. Jag tror jag aldrig har pluggat till ett matteprov så mycket förut, och egentligen borde jag skriva det sista på mitt retorik tal istället för att skriva blogg.
Önska mig lycka till istället på de resterande två omgångarna jag har kvar, och att jag och Niki inte ska sjabblar bort oss totalt när vi besöker vlt huset klockan fem!

/R

Måndagshumör


Jag orkar verkligen ingenting idag.
Jag orkar inte blogga, för det känns typ helt totalt värdelöst att ens fortsätta med det.
Jag orkar inte att jag har något typ av prov i varenda ämne jag har imorn.
Jag orkar inte att matten ska vara så himla krånglig!!!
Jag orkar inte att vi har 1000 saker i skolan.
Jag orkar inte att jag inte fattar någonting av något.

Och det är bäst för VIK att dom vinner ikväll mot Södertälje, annars är den här dagen bara helt åt helsike.

Ja, nog är det måndag allt. Men för att få det här inlägget att låta lite mer positivt så såg vi en riktigt bra film idag i skolan, "Thank you for smoking". Handlade om en man och ett företag som gick ut och övertalade människor att rökning tydligen inte alls var farligt för hälsan. Det som däremot är ett stort minus med filmen var att vi direkt fick en uppgift som är bra att göra så snart som möjligt. Japp, denna vecka kommer Rebecca leka pluggis som bara den! Och apropå plugg, så måste jag finslipa på mitt tal som jag ska redovisa imorn innan det börjar bli dags att pallra sig mot ABB Arena för att möta upp Johanna och Danielle. Som sagt, VIK måste vinna! Men har vi tur så kanske räcker det med flickornas sällskap för att bättra på mitt humör. Det är då inte omöjligt i alla fall!

/R

Söndag


Såhär såg det ut under Earth Hour timmen hemma hos oss. I och för sig kom vi inte hem från Stockholm förrän det var 20 minuter kvar av timmen, men mysiga 20 minutrar var det. Hur många som deltog under Earth Hour har jag inte hunnit, eller orkat, tagit reda på än. Men en hel del tror jag i alla fall, samtidigt som det säkert var minst lika många som inte orkade/vågade.

Nu hinner jag egentligen inte skriva så mycket mer eftersom jag har typ, en förbaskat stor hög med skolgrejs att bada i. Alltid lika trevligt med 5 prov på en vecka, varav 4 av dom är redan på tisdag........ Livet leker, men sen på fredagen är det påsklov för hela slanten. Och det som förgyller tillvaron ännu mer är att samma fredag kommer min lilla vän från renarnas land Erica ner hit och spenderar fem dagar med bara mig. Då tänker jag inte skänka en ynkaste liten tanke åt skolan och allt det jobbiga som ligger framför mig just nu, noppshop!


Hos moster.

Hos morfar.
Ella Lava Nyström
Är hon inte det sötaste man sett?
/R

Blogg a là Duck's place

Yesbox, sitter hemma hos min kära anka nu efter att ha spenderat natten på hennes lovely soffa, som jag är otroligt kär i. Anledningen är att busungen är helt ensam i lägenheten och inte vågar ta sig igenom natten helt själv. Såklart jag är fin vän som ställer upp, speciellt när det erbjuds godis här borta!

Igår hände ingenting speciellt. Jag och Ankan drog till Non Stop där vi umgicks med Elli, Amanda och Jonte trots att de flesta verkade helt off efter en lång intensiv skolvecka. Idag däremot bär det av till Stockholm igen för min del (kommer snart bli stammis där). Planerna för dagen är nämligen att jag m. familj ska hälsa på systra mia, Jonas och lilla Ellabus in Nacka. Jag har längtat efter att se den lilla gullungen ända se jag fick veta att hon kommit till världen för drygt två veckor se. Och ikväll kommer det flockas många kamerablixtrar runt henne, det kan jag nästan lova!

För övrigt hoppas jag också att ingen har glömt bort att det är Earth Hour kl 20.30 - 21.30 ikväll. Jag vet en som kommer vilja släcka ljusen hos sig, dvs om Marie och Jonas tillåter det att vara totaltsläckt i deras lägenhet. Fast vid närmare eftertanke så kommer dom nog inte ha så mycket att säga till om. Nej, en timme släckt för klimatet, det är väl inte för mycket begärt heller?

Nu måste jag börja fixa mig, för om 20 min kommer mina päron och hämtar upp mig för att påbörja resan mot Stockholm. Och jag sitter här fortfarande i pyjamaskläder...

/R

Haha x10


Ohja, Tingeling till Moskva!

Estocolmo


Jo, äntligen säger jag bara. Efter drygt två veckors väntan var det dags för en tripp ner till Stockholm med några från världens bästa klasser, MP07B och MP07A. Kl 8.30 rullade bussen iväg och på schemat stod det stopp vid Kulturhuset och Aftonbladet, samt de där 50 fria minutrarna. Innan ens de 10 första fria minutrarna började så hade jag hunnit hamna med i Sveriges Radio också om varför jag kikade inne på H&M. Inge lost jag lät, och har säkert gett Västerås ett bra rykte efter att jag var tvungen att namnge mig själv + vart jag kom ifrån. Men vi lever faktiskt bara en gång.
Efter det väldigt snabba stoppet inne på Kulturhuset var det dags för en måltid i det omtalade Kungshallen. Det blev premiärmåltid för mig a là kebabtallrik. Det kan jag säga direkt var dagens diss. Pommes Frites hade väl drygt ett gram salt över sig och kebaben var enligt mig vattnig, enligt Matilda god. 30 minuter och en påse brända mandlar senare så var det dags att kika in på Aftonbladet där vi skulle spendera våra 3 sista timmar. "Vad ska vi göra på aftonbladet i 3 hela timmar?!" tänkte nog de flesta, men tji fick vi! Aftonbladet blir dagens hiss, definitivt! Så kul trodde jag verkligen inte det skulle vara att leka nyhetsreportrar. Vårt "uppdrag" var nämligen att ta reda på så mycket information vi kunde om ett mord, innan vi publicerade vår artikel om det. Det mesta vi gjorde hade sin deadline, vi hade redaktionmöten på tid osv. Riktigt förbaskat roligt, och jag tycker synd om alla små medietvåor som missade det!

Klockan 16.00 var det dags för hemresa till Västerås, och ska jag ge hiss och diss på den så var den stora dissen de otroligt dryga bilköerna på vägen ut från Stockholm. Hissen däremot blev Miranda och hennes crush på lastbilschaffisar, rådjur och älgar.

Cred till världens bästa klass, världens bästa MP07!

/R

Dagens, 26 mars


T-shirt - Gina Tricot
Linne - BikBok
Jeansleggins - Gina Tricot

Sådär, dagens outfit 25 mars!

Bilderna är typ sämst ja.
Kofta - Gina Tricot
Skjorta - H&M
Linne - Gina Tricot
Jeans - Nya Thulins

För övrigt har jag lite bilder från hur min dag har sett ut idag. Väldigt mycket socker måste jag säga.

Men den största sockerkicken var nog min träff med min älskade lilla sockerbit Elli.
Såna vänner växer inte på träd!

Nej, nu ska jag komma någon vart i min engelska bok för att sedan sova och ladda inför Stockholm imorn!
Sen hoppas jag verkligen inte att någon har glömt bort att det är våffeldagen idag!

/R

Onsdag

Det här har nog tillhört en av de segaste onsdagarna i världshistorien, och klockan är bara 13.20! Helt sjukt hur seg jag kan vara i huvudet, eller hur seg vår rörlig bild lektion var idag. I vanliga fall brukar det gå ut på att skriva manus, filma, redigera, skriva manus, filma, redigera osv. Nej men idag skulle vi avbryta allt som hade med manus, film och redigering att göra och gå igenom hur något program som heter after effects fungerade. Något som jag inte fattade ett dugg av, heja. Att jag mår illa och tror att jag kommer kräkas när som helst gör inte saken bättre. Sjuk? Nej, jag tror inte det.

Men jag får försöka sluta deppa och look on the bright side of life. Förutom att jag snart ska få fika med min lilla söta (väldigt blonda) vän Elli så bär det av till Stockholm imorn för några medie tvåor, nämligen oss som vann någon av kategorierna i tvåornas projekt för drygt två månader sen. Om ni råkar ha lite funderingar vad tvåornas projekt är för något rabalder så är det bara att klicka in på den gamla bloggen http://theholycrap.blogg.se och kika.
Vad vi ska hitta på in the big town har jag inte orkat ta reda så mycket på, mer än att vi har 50 minuters fritid, 1 timmes lunch och att vi ska besöka Aftonbladet. Kunde varit roligare - kunde varit tråkigare. Målet med dagen är i alla fall att jag inte ska försova mig och missa bussen som går 08.30, my gosh.

På tal om ingenting, så tänkte jag börja med "dagens outfit" framöver. Sen om jag kommer orka göra det varje dag, eller ens någon mer gång efter den här, är en helt annan sak. Dock får ni vänta tills jag kommer hem, eftersom jag nu måste stressa mot bussen från skolan.
/R

Tisdag

Egentligen har jag inte tid att skriva blogg just nu, men det kändes mycket roligare att dela med mig av mitt intressanta liv för hela världen, än att hitta argument mot abort till vårt tal i retorik som ska vara klart nästa vecka. Det är inte klokt vad dom kör med mig. På en dag ska jag (och de flesta andra) ha en engelska skrivning, ett ljudprov, ett matteprov och sen det här talet som ska vara åtminstone 3 min långt. JA! Jag bara längtar...
En tröst är ett det är VIK - Leksand ikväll. Leksand, som toppade allsvenskan med i alla fall över 90 poäng, är hittills poänglöst i kvalserien så jag tror jag nästan vågar hoppas på en seger ikväll. Sen är ju VIK ett förbaskat upp-och-ner lag, så man vet aldrig vad dom har för överasskningar! Men jag tycker om dom i alla fall, eller åtminstone för det mesta.

Nu måste jag och Hanna börja pallra oss tillbaka till klassrummet, annars ryker våra grejer som ligger kvar och skrotar (fast retorik boken får gärna brinna upp).
Nej, retorik är egentligen inte så farligt, bara otroligt segt.

/R

Ohja

Jag har verkligen glömt bort hur bra jag tyckte den här låten var förut.

Sen att Månsa råkar vara sångaren är bara ett väldigt stort plus i kanten.
He is gorgeous x 10.

Let it snow


Jag måste nog vara galen, och antagligen den enda människan i vårt avlånga land just nu, som bli glad av att vakna upp till sånt här väder. Förra veckan höll snön på att smälta bort, men igår kom åter igen ett nytt lager. Rebecca glad, Rebecca, glad, Rebecca glad.

För övrigt har nog det här varit den segaste måndagen på länge. Skolan var seg och maten var äcklig = Rebecca sur. Men så fick jag min snickers, riktigt tjockis här. Får mig och tänka på Hannas incident med "Chokladtanten" idag, var längesen jag garvade så mycket när jag fick sms av henne (det är liksom Hanna vi snackar om...). Nej gumman, jag driver. Gå inte hem och skär dig.

Apropå Hanna aka "The King" (?), så är hon här nu till råga på allt. Vi, eller rättare sagt bara jag eftersom festivaljobb.se fick lust att sega ner sig, har anmält mig som funktionär till Siesta! Festivalen i Hässleholm den 28-30 maj. Mer kan jag inte säga så mycket om den, eftersom jag inte vet så mycket mer än att att det är just en festival, som tyvärr råkar ligga i Skåne. Trots det ser jag faktiskt fram emot det! Några dagar utomlands med Hanna är inte helt fel, "nu är det bara att hoppas på att vi får jobbet" (Hannas anmärkning).

Tills vidare ska vi fortsätta öva in vår skånska, sen ska jag nog börja pallra mig bort mot Konsum där en Anton så snällt står och väntar på mig.

/R

Helgens mest intressantaste

Om folk läser inlägget under stod det att jag skulle skriva igår om fredagen i fredags, ett löfte jag inte höll om det märktes. Hur som helst, så har jag alltså dubbelt upp att skriva om idag vilket resulterar i ett längre inlägg. Men det är något man får stå ut med om man vill läsa min blogg (och om mitt intressanta liv allmänt). Annars så, get out of here!
Eller nej, gör inte det.

Helgens mest intressantaste 1:
Jo, Linn som skulle komma och våldgästa mig över helgen kom drygt kl 14.00 då hon lät mig bära på hennes 3000000 kg tunga väska, strängnäsbornas sätt att säga "hej" antar jag. Kändes oerhört skönt att till slut kunna lämna över det ansvaret på Olivia, som också följde med mig hemåt (fråga mig inte vem som bjöd in henne).
Mot kvällen stressade vi mot Hässlö, ett litet studentområde utanför Västerås, efter att vi hört rykten om party-party därborta. Dött var det tyvärr till en början, men strax efter att vi hittat en lägenhet med folk i så drog partyt igång! Träffade även en del välbekantna ansikten, bl.a Niki, Ida och Almedina. Inte förrän 02.10 var jag hemma i tryggheten igen, efter en väldigt härlig kväll!

Helgens mest intressantaste 2:
Det var nog att jag lyckades slita mig upp kl 06.30 en söndag (!). Varför? Jo, för i torsdags fick jag en liten söt förfrågan av Lina och Malin om att hänga med till Romme idag. Jag hade inte åkt skidor på drygt två år innan (nog märktes det, ehe) men det är alltid kul med små söndagsutflykter, och denna blev riktigt trevlig. Kände mig så fruktansvärt stolt när jag för första gången i mitt liv kom ner för en svart backa levande, det efter mycket tjat från L och M om hur ofarlig den backen var. Jo tjena. Svarta backar är inte mitt kall här i livet känner jag, men nog lyckades jag med nöd och näppe ta mig ner för den där förbaskade backen! Dagens största utmaning säger jag bara, nu behöver jag inte åka mer skidor förrän i november tidigast. Eller tills jag fixat en livsförsäkring. För nog är det ett mirakel att jag fortfarande har livet i behåll och inga brutna ben, efter att ha ramlat åtminstone fyra gånger, kullerbyttat ner två gånger och kört in i två små barn en gång.
Ehe-ehe-ehe
.

Det är som sagt helgens mest intressantaste, och snart är det Beck samt Sanningens ögonblick som gäller. Jag har fortfarande inte valt vilket av de två jag ska sitta fastklistrad vid kl 21.00, men det lutar mot alternativ två. Sen ska jag sova djuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupt. Det behövs, för imorgon är det måndag. Det gillar vi inte!

/R


Friday Night

Och jag hinner inte blogga så mycket mer! För bussen mot Hässlö och Party-time går om 45 min, och innan dess ska jag, Linn och Olivia hinna äta och fixa oss (ätningen tar nog längst tid). Och med tanke på att jag och L är väldigt stora tidsoptimister så kan ni bara gissa hur det kan gå!

Mer om min händelserika kväll får ni reda på imorn!

/R

Ny layout

Jag vet att jag tjatat om det länge, när det gäller hur dålig jag tycker designen på min blogg är och att jag vill göra om den. Nu är den ny! Men samtidigt långt ifrån klar, som kanske ses. Men headern är som den är.
Och nej, jag har fortfarande inte skaffat ps. Grejen är det att på webdesign, där jag och Matilda är klara med våra bebis sidor, så ska vi göra en portfoliohemsida. Vi hade snackat lite lös om min blogg innan, och när jag höll på med headern ovanför (som egentligen är till uppgiften) frågade Matildsen om den var till bloggen eller till portfolion. Det var då jag fick impuls idén att medan jag ändå satt på en skittråkig webdesign lektion, med ps mitt framför näsan på mig, så varför inte passa på att göra om? Sen om jag kommer ha den här under en längre tid är en annan sak, men tills dess går jag in för nya tider! (Eller ny design.)
Och åter igen, bloggen är inte klar.

/R

Aunt R

Alla som kallar mig liten (för att min årgång råkar vara 1992 medans alla andras i klassen är -91) kan slänga sig i väggen. Jag har nämligen intagit min nya roll i samhället och gått från "den lilla 92an" till att bli moster och stor! Precis. Kl. 14.40 igår födde min snart 30-åriga storasyster sin lilla Ella. Gullig systeryster som jag har så mms:ar hon en bild på det nya underverket när hon endast är drygt 2 timmar gammal. Var nog det sötaste på länge, och kan ju säga direkt att hon brås på sin moster, haha! den 28e mars bär det av mot Stockholm, och då tänker jag gosa med den lilla gullungen som bara den hela dagen!

Och på tal om ingenting, så har jag ljud-prov (eller "test" som vår lärare säger, enbart för att få det att låta snällare antar jag) imorgon. Vi skulle egentligen haft det förra veckan som sagt, men fick skjuta upp på det tills imorn. Men har jag pluggat något trots den extra veckan? Nej... det där med att ta tag i pluggande inte min grej. Men jag har i alla fall läst det jag ska i engelska boken, bättre än ingenting.

Innan jag sätter punkt tänkte jag bjuda på en "fin" video. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den, mer än att det är en barnversionKevin Rudolf ft. Lil' Wayne's Let it rock. Vacker eller inte, välj själv. Flummig kanske, eller misslyckad. Äh, nu blir det punkt.

/R


Hektiskt söndagsförmiddag

kl. 11.00 - teori för småbarn
kl. 12.00 - teori för småbarn
kl. 14.00 - hockey

Och efter kl 18.00 så är jag på väg till Ducky för en another sleep over time. Som grädden på moset har jag även bara 3 timmars sömn bakom mig, och om jag ska vara ärlig kommer det nog inte bli många timmars sömn inatt heller. Inte om jag känner mig själv och min anka rätt. Men trevlig kväll/natt/morgon (sak samma) var det! Dagens trötthet är värt det om man säger så.
Malena/operatanten vann också melodifestivalen igår. TACK! Jag hade börjat grina om Caroline af Bläglas vann, vilket hon var väldigt nära på att göra. Plus att jag tror nog att denna opera skulle kunna långt. Liksom, varför inte? Europa vill nog ha någonting annorlunda. Antingen blir det flipp, eller flopp.

/R
(jag har glömt nämna det, men vik vann i fredags :m)


Finaldags, vem vinner?


Ikväll klockan 20.00 smäller det då Melodifestivalen 2009 - The Final - går av stapeln! Vissa kopplar det här programmet till något bara 40 plusare kollar på, men för mig är det ren tradition. Jag tänker t.o.m komma försent till Amandas födelsedagsfest bara för att jag inte får missa årets händelse. Sen får jag nog erkänna att det faktum som får mig att vilja sitta helt fastklistrad framför tvn ikväll stavas E.M.D. So gorgeous! Men förutom dom håller jag även på Mums-Månsa och H.E.A.T. En aning på Alcazar också, men vad Caroline af Ugglas gör i finalen har jag då ingen aning om. Skulle hon vinna hela alltihopa skulle min syn på melodifestivalen helt falla samman. Och det vore synd, med tanke på hur hårt jag jobbat för den ända sen The Ark vann 2007, inget trevligt år det inte.

Men för att prata lite mer om gårddagen, så var det hur kul som helst på High Life! Det var en grym stämning och man kände verkligen hur stark kraft det fanns därinne. Vissa människor som läste precis kanske tycker att jag är helt dum i huvudet. Men de flesta av dom var nog inte ens där igår, och därefter inte har så mycket att säga till om. Jag är glad att jag gick dit i alla fall, det behövdes. Lite kul att jag hade den där känslan på bussen hem i onsdags, att jag skulle träffa någon som skulle ge bra konsekvenser (om det nu finns, annars var det ett annat ord jag letade efter). Jo, det var Hanna jag träffade som berättade om just det här High Life, och frågade om jag skulle med. Ingenting jag ångrar nu, absolut inte. Tvärtom, trevlig fredag.
Nej jag tror på någonting, och de flesta av er borde nog ha listat ut vad vid det här tillfället.

Dags att sätta punkt (och förbereda mig själv på att hjälpa Ankan med disken).
/R

Fredag


Hjälp
, dagarna bara flyger förbi nu för tiden! Kändes som om det nyss var äckelmåndag och en ny start på veckan. Nu däremot börjar v. 11 lida mot sitt slut och helgen är ett faktum istället för en önskan. Och på tal om ingenting, så körde vi innebandy på idrotten idag och fy fasiken vad roligt det var! Jag har varit helt anti den sporten jag vet inte hur länge, men nu krigade jag för att få den där förbaskade bollen i det lilla trånga målet. Blod, svett och tårar, så kändes det nästan, haha.
Nu, 6 timmar senare, har jag fortfarande inte fått all energi tillbaka i kroppen, men det är väl så det ska vara antar jag. Men trots min stora energiförlust så tänkte jag ändå dra på High Life i Växhuset kl 8. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad High Life är för något, men det är väl som Non Stop skulle jag tro, fast mycket större.

Just nu väntar jag bara på att Hanna ska pallra sig hit, sen blir det att hämta upp Ankan på vägen. Men först en snabbis i duschen! (jaja....)

Mitt nyaste inköp som skedde idag efter en stadsrunda med Miranda, soet om du frågar mig.
Kappahl - 199:-
/R


Ny hobby - blogga från skolan

Det har nog mest att göra med att jag sällan har någonting att blogga om när jag väl kommer hem, om jag ens orkar sätta på datorn då. Så jobbigt. Det börjar oftast med ett "jag ska bara skriva blogg, bara kolla min facebook och bara se om det finns några roliga figurer inne på msn" och slutar med att jag sitter från klockan nio lagom tills klockan slår midnatt. Jättebra där.
Nja, blogga från skolan är en ganska bra sysselsättning. Speciellt nu när jag inte kan göra så mycket mer än att sitta och vänta på att Johanna ska bli klar så vi kan börja med svenskan. Vi ska skriva en artikel om Bellman och en annan valfri artist och den ska vara inne senast på fredag. Hur lång har jag kommit? Sisådär 2 rader. Hur mycket ska jag skriva? Runt 500 ord. Ehe-ehe-ehe....

Vad har jag gjort hittills idag? Jo jag har slutat nu efter dagens enda lektion, rörlig bild. Väldigt händelserik lektion, verkligen inte. Däremot lyckades jag, Almedina och resten av gruppen äntligen komma på vad vi skulle göre en dokumentär om. "Den rätte för Almedina", väldigt insirerad av Linda Rosings program i drygt samma namn. Kommer nog snart kunna ersätta det också. "Den rätte för Almedina", tisdagar kl 20.00kanal 5. Dessvärre kommer inte Hugo kunna delta så där tappar väl programmet  hälften av alla sina nya tittare. Nja, jag vågar nog inte riktigt hoppas på någon dunder succé i alla fall.

Nu känner jag att all intressant info om vad jag ska skriva om är rätt så slut. Tyckte att Almedinas mobil var mycket roligare att leka med.

Bra låt! Tycker åtminstone jag.

/R


Tisdag

Nu har det väl gått sisådär 48 timmar sen jag bloggade sist, men för er "vana" läsare så bloggar jag sällan på måndagar och om jag bloggar berättar jag bara om hur mycket jag hatar just den dagen, måndag. Igår var däremot måndagen helt okej, bortsett från att jag vara milimetersekunder från att somna på svenskan. Det blev pannkakor till middag också, och kvällen slutade med 2½ men för min del. Enda nackdelen igår var väl att jag helt glömde bort att plugga till ljudprovet idag, men det slapp vi i alla fall. Ibland har man turen med sig!

Idag är det tisdag, för er som inte vaknat upp och insett det än, och tisdagar är lika med skola till halv 5. Ja! Alltid lika trevligt, inte. Efter skolan har jag en tjurig häst att sköta, eller ja han brukar väl inte alltid vara tjurig. Bara bits lite då och då. Min hemkomst sker väl inte förrän runt 9 tiden ikväll.
Nu när jag tänker efter kom jag på att jag t.o.m har två hästar idag, då lär jag väl komma hem runt 11 någon gång. Livet leker!

Nu är det bara 10 minuter kvar innan matten börjar, och innan det skulle jag vilja hinna äta också. Inte sitta vid datan att nörda, det gör jag för mycket annars i alla fall.

Och grattis till Jennifer som blir hela 18 år idag!
/R


Larsa

Jag har aldrig varit ett stort fan av Lars Winnerbäck, för att inte tala om att jag inte kunde en enda låttitel till hans låtar tidigare. Men jag kommer ihåg senast på Linns fest då någon liten filur tog tag i närmaste gitarr och spelade "Kom änglar" på den. Att låten hette så fick jag veta senare, men just då när jag inte ens visste att det var en larsa-låt blev jag helt såld (sen kan det ju också bero på att gitarristen för kvällen var hur bra som helst). Mer brydde jag mig i alla fall inte, utan jag nöjde mig med att tycka att låten var bra
För drygt en vecka sen lyckades jag äntligen få tag i den, och nu kan jag inte sluta lyssna. Folk tror väl jag är helt efter som aldrig ens hade hört talas som den tidigare, men jag har kommit fram till att efterbliven är nog min starkaste sida!

/R

På vift i huvudstaden

Ni vet det där citatet som lyder: "Det blir aldrig som man har tänkt sig" ? Jag tror de orden förföljer mig på något sätt. För gårdagskvällen blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Inte någonstans.
Det började med att jag och Elli tog bussen (fråga mig inte varför vi gjorde det istället för tåg) till Stockholm någon gång efter tre. På bussen säger jag: Elli, hur bra hittar du i Stockholm? Svaret jag får tillbaka blir: Ehm... Jag säger: Hittar du till Cityterminalen? "JA!" säger Elli och skiner som en sol. Dock slocknar den solen ganska fort när jag berättar för henne att terminalen och centralen ligger precis bredvid varandra. Det var väl ungefär vid den tidpunkten som jag insåg att detta inte skulle sluta bra. Och att jag och Elli var helt lost redan innan vi ens hunnit lämna t-centralen kan väl ingen säga något emot. Men det blev rätt trevligt faktiskt!

Det började med att vi skulle kolla runt lite i ett av Stockholms tusen centrum. Något köp blev däremot inte, men det var nog lika bra med tanke på att vi spenderade en del cash på tunnelbanan och mat. Elli hade också fått för sig att Filadelfiakyrkan låg på Södermalm, så det var bara att dra dit. Vi hade tid över och bestämde oss för att ta en fika på Wayne's och beundra Göta Lejon. Efter fikandet var det dags att leta rätt på kyrkskrället, och efter en halvtimmes letande började vi misstänka att vi hade hamnat någorlunda fel. Jo, vi var på fel ände av stan t.o.m. Väldigt lyckat - not. Det var bara att ta tunnelbanan mot rätt ställe och när vi äntligen hittade kyrkan (som var hur stor som helst och helt omöjlig att missa egentligen) så var allt svart och stängt. Många suckar drogs, men istället för att deppa ner oss totalt bestämde vi för att skutta vidare och ta vara på tiden vi hade kvar i Stockholm. Tyvärr tog vi vara på den lite för mycket och efter mycket tjat lyckades jag övertala Elli att åka vidare mot Stureplan, trots att det var bara 40 min kvar tills vårt tåg skulle gå. Jag skyller det hela på en stor adrenalinkick, eller något liknande. Fast jag fick inte komma till mitt stureplan eftersom Elli lekte ansvarskvinna och tvinga med mig att åka vidare mot centralen. Lika gärna bra, då de sliskiga människorna bara blev fler och fler, ehe.

20 min innan sista tåget gick av stapeln kom vi fram till centralen, men pga biljett automater som var ur funktion så såg vi sista tåget mot Västerås åka från oss. Elli ville gråta, men konstigt nog var jag lika positiv som vanligt. Äh, nästa tåg gick ju bara 7 timmar senare! Men vi slapp spendera natten på närmaste parkbänk, och Ellis käre vän David fixade sovplats åt oss båda. Tack tack tack tack tack tack tack!

Så vi kom inte hem till Västerås förrän drygt 12 idag och jag vet inte hur många gånger jag klagade inatt på att just då kunde jag vara antingen hemma i min mjuka säng eller ute på stureplan (vad jag nu skulle göra där då). Drygt 4 till 5 timmars sömn blev det och hur jag överlevde Arosfortet idag har jag fortfarande ingen aning om. Vill även passa på att gratta Caroline från Strängnäs som blir 16 år idag och tacka att jag blev inbjuden till att leka något som liknar "Fångarna på fortet".

Ikväll har jag inget bestämt för mig, men som det ser ut just nu så ska Ankan komma hit och titta på Melodifestivalen med mig. Efteråt hoppas jag vi hittar något kul som händer för mina adrenalinkickar har fortfarande inte gett med sig än. Jag hoppas på fest, men det blir i så fall nyktert för min del. Det är min nya stil gott folk!

Puss
på min tuss!

/R

Nästa stopp, Stockholm!


Jag vet att jag inte nämnt det tidigare i veckan, men i måndags fick jag ett sms utav Elli där hon undrade om jag ville följa med till Filadelfiakyrkan (tror den hette så?) i Stockholm på fredag. Alltså idag. Som jag fattat det så är Filadelfia(?)kyrkan en ungdomskyrka som jag tror liknar Non Stop, som jag brukar titta in på då och då här hemma i Västerås. Det är mycket inriktat till just ungdomar, och är mer som en fritidsgård för lite äldre än som en kyrka. Så om den nu liknar det jag är van vid, varför inte? Plus att en tripp till huvudstaden är aldrig fel.
Till en början var det tänkt att vi skulle vara ett stort gäng som drog dit och att vi skulle få sovplats hemma hos Ellis morbror. Riktigt så blev det inte... Sovplatsen var bara att glömma efter nyheter om en vattenskada och jag och Elli får bilda vårt egna lilla gäng. Absolut inget fel med det! Jag kan bara inte se oss två hitta i Stockholm för fem öre, ehe. Jag har t.ex ingen aning om vart kyrkan ligger och det enda stället jag hittar till är terminalen och Gröna Lund. Alltså måste jag sätta allt mitt förtroende på Elli att vi hittar dit vi ska, vilket definitivt inte var det lättaste! Men vi får hoppas att vi kommer ut från centralen i alla fall... Äh, trevligt kommer jag nog ha det i alla fall!

/R

Plötsligt händer det

Jag vet inte vad det var med mig igår, och jag vet att inlägget inte blev det bästa. Ber så mycket om ursäkt, eller nej, det orkar jag inte. Det blev som det blev helt enkelt.

Nu har humöret kommet en liten bit på vägen till topp, men inte riktigt.
Bakom mig just nu sitter treorna och snackar om 100 dagars festen ikväll. Gosh, ibland vill jag också bara ta studenten! Men samtidigt inte, jag tror min ångest för studenten 2010 är väldigt mycket större än längtan till det. Blä, jag vill inte bli stor. Ibland ser jag mig fortfarande som 14 år (enligt min syn på världen, förhoppningsvis INTE i mognaden), det var en mysig ålder det.

Men men, nu är det dags att hjälpa Miranda (och mig själv) med uppsatsen om reklamens historia. Måste vara det roligaste på länge va! *jubel*
Nej, reklam kan ta sig.

/R

"Skriva-av-sig" metoden

Jag har kommit på mig själv att ända sen söndag kväll har jag varit depp, och skulle någon fråga "varför?" så skulle svaret bli "jag vet inte.". Det kanske har något att göra med att jag bara är 17 år men redan inne i min 30års kris. Kanske är det att skolan verkligen har rivstartat efter lovet. Slaskigt är det också ute, eller så är jag nere bara för att jag är inne på fel vecka i månaden (if you know what I mean).
Mitt under denna depp tittade jag igenom gamla bilder på bilddagboken från lite sorgliga perioder i mitt liv och kom ihåg hur jag gjorde för att må bättre när jag blev nedstämd, nämligen bara skriva av mig hur som helst.
För att låta lite skrytsam förstår jag varför jag hade mvg i svenska i nian som jag skrev då. Nu däremot känns det som alla mina svenska hjärnceller packat och flytt någon annastans.
I alla fall, så tänkte jag ge denna "skriva-av-sig" metoden ett försök, men förvänta er ingen supertext nu, det var ett tag sen.

"Att inte kunna finnas till hands, det är det mest frusterande en själ kan gå igenom. Att känna frustration, samtidigt som du inte räcker till, är lika med som att slukas av ett svart hål. Att se tiden rinna förbi som sanden i ett timglas - lika fort, lika tyst - är det som dubblar upp frustration och skapar ett nytt svart hål. Att ha en klump i bröstet, som suger åt sig allt, är på gränsen till illa. Men att ha den, utan att vara medveten om vart den kommer ifrån, är ännu värre. Att ha krav på sig, fast du försöker så gott du kan, ger en ny omedveten äcklig klump och tredubblar frustrationen. Att höra saker om dig själv, som du alltid trott varit rätt men som du tydligen gjorde fel, är lika med att ändra hela din syn på livet. Att ställa upp för din vän så gott det går, men sen inte få din belöning för det utan istället få höra senaste nytt om dina brister, får konsekvensarna att ordet otillräcklig börjar krypa fram. Du försöker och försöker och försöker, men vid minsta snedsteg faller allt sammans, och du får börja om på ruta ett igen.
Men att känna allt samtidigt...
Det går inte längre."

Ett längre blogginlägg kändes bättre än inget alls.
Blä.
/R


Det vackraste som finns






Det är mina älsklingar det.
Ren uppdatering.

/R

Gästbloggning a lá Anton

Jag heter Anton alias "Fylle Anton" hehe. 92an orkar inte blogga så jag bloggar åt henne :P
Ja idag har jag gått till skolan igen.... köpte cola med fredrik på ica fett gott :D kom just på att jag har en kvar i ryggsäcken , åhh neeej det där skulle jag aldrig skrivit.... :( nu sprang Rebecca iväg och tänkte sno den :(
Aja har snart två prov i psykologi :S fett jobbigt ..... Hoppas åh neej nu fick jag inte skriva mer om mitt o intressanta liv för rebecca hahahah så nu ska jag skriva om mina känslor för rebecca :P

Ja Rebecca alias "92an" träffade jag för första gången när jag började på Wenströmska gymnasie så fort jag hörde hennes namn ropas upp i aulan i augusti tänkte jag vilket sött namn :)
Sen i klass rummet då jag första gången fick syn på henne höll jag på  att svimma :o
Hon utstrålade en sån vacker aura så det var inte sant , hennes kurvor var perfekta och jag visste inte vad jag skulle säga då hon kom fram till mig..... Och nu nästan två år senare har jag fortfarande inte fått henne men jag jobbar på det ;)
Puss på dig min blogg (eller Rebeccas) hehe nu ska vi snart se Fredrik sjunga i aulan hej svejs :) <3<3


Snel hest

Mr. P och Miss Jag ute på promenad.

Och vi är söta, så det så.

Happ, lovet börjar gå mot sitt slut och imorn börjar skolan igen. Inte precis något jag ser fram emot och jag hade gärna velat ha några lediga dagar till på mig att inte göra någonting alls på. Det skulle behövas, med tanke på att jag stundtals har känt mig som en duracellkanin under den senaste veckan. Men att detta sportlov har varit ett av de roligaste på länge är något jag och Danielle kom överens om idag. Jag som trodde jag skulle ha gott om tid att bara ligga och fundera över hur spännande livet är dessa dagar, stort nono på det. Och jag får nog tacka Duracell-Dannie, Ankyspanky och Snuskiga Rusk Jåjje att detta sportlov har blivit som det blivit.
En puss till fröken Thunberg också för att hon är söt.

Nu tänkte jag sitta och nörda vid datan några (lr väldigt många) minuter till, sen är det dags för parlamentet och en dejt med kudden för min del.

Pyss /R

Jag säger då det.

Efter en "hektisk" eftermiddag på stan igår med Ankan drog vi hem till hennes mamma för att äta tacos och se på melodifestivalen. Och om jag ska vara ärlig var det nog den sämsta deltävlingen som någonsin varit i hela den svenska historien.
En låt var riktigt bra, och det var Star Pilots. Resterande var en enda mix av bad music, really bad music. Det var Agnes med hemsk klädsmak, farmor som kom med i melodifestivalen några år efter sin tid, ett förbaskat dansband (!), fjortisar, en operakärring och för att citera Petra Mede; flickan med brösten (aka. Sarah Dawn Finer).
Att Agnes gick vidare till final är lätt att sumera, hon är känd (och okej, hon sjunger bra också). Däremot borde hon se reprisen och inse att om hon nu någonsin tänker ta sig till Moskva så får hon dumpa gulddräkten.
Att Malena någonting gick vidare har jag absolut ingen aning om. Kvinnan var läskig och hon såg hög ut. För att inte tala om att man knappt hörde vad människan ens sjöng.

För att sammanfatta mitt lilla anti mellofestivalen inlägg, och tillägga att jag hade riktigt kul i fredag (*blinkblink*), så kommer ett citat från kvinnan utan klädsmak, Agnes.

"Jag har fobi för hår. Men inte hår på huvudet, utan hår någon annanstans."
Bra där!

/R

RSS 2.0